Norsk hest for Lindelöw

Dette innlegget ble publisert 23. desember 2016 og innholdet kan være utdatert.

– Det var moro at de så noe i min hest som var så interessant at de kjøpte henne.

Emilia Rosa som føll på Føllfestivalen 2014.
Emilia Rosa som føll på Føllfestivalen 2014.

Kari Egge har nettopp sendt avgårde hjertebarnet sitt til Sverige. Og det er ingen ringere enn Agneta og Douglas Lindelöw som har kjøpt unghoppen Emilia Rosa e. Heartbeat u. Romalinda (Animo/Randwijk) som er født i 2014.

– Jeg hadde lagt ut hesten for salg på Hastnet.se, og fikk en kort mail fra Agneta Lindelöw etter et par dager hvor hun skrev at dyktig rytter søker hester for toppsport. Jeg skrev tilbake og presenterte hesten litt nærmere. Det ble mailing frem og tilbake med bilder og video.

Til slutt ønsket Lindelöw å diskutere pris, og de ble enige på telefonen og lagde en muntlig avtale. 

Emilia Rosa
Emilia Rosa

– Moro at de så noe i min hest

–  Først da ble jeg klar over hvem jeg hadde kontakt med, forklarer Kari til Avlshest.no. Douglas Lindelöw har hatt stor suksess på sprangbanen, med bl.a. en åttendeplass i World Cup-finalen i 2015. Han driver Stall Fulltofta med sin mor, Agneta. Begge foreldrene hans har konkurrert på høyeste nivå i sprangridning.

Ettersom stevnesesongen er i full gang, med stevner både i Geneve og London var det en stallansatt som hentet hesten en uke senere. Agneta og Douglas ønsker i utgangspunktet ikke å selge hester, og det var betryggende for Kari at de fleste av hestene som kommer dit og blir der. – Drømmen hadde jo vært om hun blir god nok for Douglas så vi får se henne på sprangbanen. Det er langt frem, og hun er kun 2,5 år – men det var moro at de så noe i min hest som var så interessant at de kjøpte henne.  

Flere avkom på internasjonale baner

Rosso Picez gjør det godt på sprangbanen i utlandet.
Rosso Picez gjør det godt på sprangbanen i utlandet.

Romalinda er en KWPN-hoppe på 18 år som har fått fire avkom registrert i Norsk Varmblod. Animo-hoppa har bl.a. avlet Rosso Picez (Tobajo Picez/Animo), som har markert seg i unghestklasser i inn- og utland med Maya Surana. Rosso Picez ble kjøpt av Eva Westby som føll, og har denne sesongen blitt ridd av Veronica Gylthe.

– Eva satset mye på ham, og har fått ham frem. Jeg blir så glad når de som kjøper hest av meg lar de får sjansen til å vise om de duger, avslutter en fornøyd oppdretter.