Albaran xx kåret i Holstein

Dette innlegget ble publisert 23. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Albaran xx er kåret i Dansk Varmblod.27 eldre hingster møtte opp til januarkåring i Elmshorn den 9. januar, og én av de nykårede er tidligere eid av norske Belmount Stud.

Av de 27 fremmøtte ble 13 kåret i Holsteinerforbundet, hvorav to var fullblodshingster og én angloaraber.

Den 16-årige Albaran xx (e. Sure Blade xx / Königsstuhl xx) ble kåret i Norsk Varmblod i 2006, og i Dansk Varmblod og Westfalen i 2007. I fjor ble han kåret i KWPN, Oldenburg og Hannoveranerforbundet, og nå er han altså kåret i Holstein. Albaran xx ble solgt til Holland i fjor etter kåring i KWPN, forteller Ingeling Bull Nesheim. – Han har hatt stor suksess på kåringer i de tyske avlsforbundene, og bedekket i fjor 80 hopper, hvorav 74 er drektige. Hun informerer videre om at hun har tilgang på frossen sæd i Norge for de som er interessert.

Den tyskfødte fullblodshingsten har litt av en merittiliste å se tilbake på. Albaran xx gikk aktivt i løp fram til han var 12 år, og har løpt inn over 4,8 millioner kroner. Den lange løpskarrièren indikerer at hingsten har svært god helse og holdbarhet, noe han også fikk karakteren 10 for. Fremmedrytteren, Johnny Hansen fra Danmark, gav også hingsten 9 i ridbarhet og kapasitet under Norsk Varmblods kåring i 2006.

Under ser du video av Albaran xx fra hingstekåringen i Elmshorn:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*