Tobajo Eragon til Helljesen

Dette innlegget ble publisert 16. januar 2013 og innholdet kan være utdatert.
Tobajo Eragon solgt til Siril Helljesen (foto: Hilde Haugsrud).
Tobajo Eragon solgt til Siril Helljesen (foto: Hilde Haugsrud).

Den 4-årige hingsten er solgt til OL-rytteren, som mener den norskoppdrettede hesten er helt på høyden med det beste i utlandet.

Kun kort tid etter hingsten, som eneste norskoppdrettede hingst, var tatt ut til  hingstekåring i Dansk Varmblod ble han altså kjøpt av Siril Helljesen. Den norske dressurrytteren deltok i olympiske leker i London, hvor hun leverte et imponerende resultat med hoppen Dorina (Don Schufro x Ragtime). Hoppen oppdaget Helljesen selv da hesten var tre år, og red henne selv opp til Grand Prix med hjelp av trener Paul Fielder.

OL-rytteren har store forventninger til Tobajo Eragon.
OL-rytteren har store forventninger til Tobajo Eragon.

Tobajo Eragon er en hingst etter norskoppdrettede Tobajo Picez og morfar Alfas Arnt. Han er oppdrettet av Tobajo Sporthorses og Merethe Buer. – Det er utrolig morsomt å selge hest til en OL-rytter, forteller Tormod Bakke Johsen, som står bak Tobajo Sporthorses.

Selv har Helljesen store forhåpninger til sin nye stjerne.

– Jeg synes Eragon er en veldig spennende hest. Han har tre gode gangarter, og beveger seg med en god naturlig elastitet og har både gode bakben og en god naturlig skulderfrihet. Han har en fin mekanikk og aksjon, og er positiv og har en fin følsomhet til ridning selv om han kun har vært under sal få måneder, forteller Helljesen til Avlshest.no.

– Som rytter og trener er det alltid spennende og  utfordrende å finne lovende hester, og jeg tror det kan bli både givende og gøy å utdanne og følge ham. At han i tillegg er norskfødt, synes jeg er ekstra moro. Han har like god kvalitet som de unge hestene jeg har sett på noen av de mest anerkjente dressurstallene i Europa, så at man kunne finne en slik hest i Norge, synes jeg er kjempegøy, avslutter Helljesen.

1 Comment

  1. GRATULERER til Siril med en ny lovende unghest! Vi gleder oss til å følge ekvipasjen og vi ønsker Siril lykke til videre!! I tillegg en STOR GRATULASJON til vår samarbeidspartner Tobajo Sporthorses v/Tormod Bakke Johnsen, og Merethe Buer som begge er oppdretter til Eragon. Her kan man vel trygt si at det er DOBBELTSEIER for Tormod som også er oppdretter og eier av Eragons far Tobajo Picez! Vi GRATULERER også Alf Ketil Andresen som er oppdretter av Eragons morfar, samt Inger Burum som nå eier Alfas Arnt.

1 Trackback / Pingback

  1. Tobajo Eragon (e.Tobajo Picez – Alfas Arnt) til OL-rytter Siril Helljesen | Bråten Gård

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*