To nye elitehopper

Dette innlegget ble publisert 29. august 2010 og innholdet kan være utdatert.

Mille Møgelvang og I-Costa er nye elitehopper i Norsk Varmblod.

Mille Møgelvang og eier Anne Solberg.

Mille Møgelvang

Det dreier seg om 10 år gamle Mille Møgelvang (e. Michellino/May Sherif) som selv oppnådde 1. premie på utstilling i 2008. Hoppen, som kalles «Mille» til daglig, ble kjøpt inn av eier Anne Solberg som føll i Danmark. – Det var egentlig helt tilfeldig. Vi reiste til Danmark og så på mange føll, og var egentlig usikre på om vi orket å reise for å se på det siste. Men vi reiste – og der stod Mille, forteller Anne til Avlshest.no.

Hoppen er kun 10 år, men har produsert svært gode avkom som har markert seg på utstilinger og i sporten. – Dommer Cecilie Kilde fortalte at det virker som at føllene til Mille blir av høy kvalitet unsett hvilken hingst jeg velger til henne, smiler Anne.

Director Herman (e. BH Don Caruso).

Vallaken Tribiani e. Solos Landtinus ble solgt til Blue Hors Stutteri i 2008 og deltok også i det danske 4-års championatet hvor han ble plassert blant de ti beste. Han står fortsatt på Blue Hors og har også debutert i middelsklasser i år.

Hoppa Dea Fellin e. Blue Hors Don Romantic ble beste 2-års hoppe under Eliteskuet 2008, mens den nå 3-årige vallaken Daidalos (e. Stall-Ks Dynamit) ble beste 2-åring i dressur i Region 4 i fjor hvor han oppnådde 8,5 i helhet og kvalifiserte seg til Eliteskuet.

Årets føll Director Herman (e. Blue Hors Don Caruso) oppnådde 8,5 i helhet på utstilingen på Stall-K og kom også videre til Eliteskuet på Linnesvollen. I år er ikke Mille bedekket, men Anne har fortalt at hun neste år vil bruke BH Don Romantic.

I-Costa

Maria Sundfær og I-Costa har markert seg i sporten. (Foto: Harald Sæterøy)

Også spranghoppen I-Costa (e. Coronado/Lincoln) ble Elitehoppe under Eliteskuet på Linnesvollen 2010. Hoppen eies av Solveig Sundfær. I-Costa har selv 2. premie fra utstilling og har svært gode resultater fra sporten. Hun har toppresultater i 140- og 150-klasser med rytteren Maria Sundfær. Ekvipasjen har startet internasjonalt og har blant annet to sølvmedaljer i NM. I-Costa fikk dessverre en skade, og ble avlshoppe. Det har vist seg å være et lurt valg.

I-Costa er en holsteinerhoppe på 16 år som fikk et føll i Danmark før hun kom til Norge. Nassini e. Cassini ble født i 1998 og fikk i 2002 et hoppeføll e. Quantum som heter Edelgaards Saquini. Saquini ble tatt ut til dansk springchampionat med bl.a. 9 i kapasitet i kvalifiseringen i 2006.

I-Costas mest kjente avkom er Quite Expensive (e. Quite Easy) som er kåret i Norsk Varmblod. Den 6-årige hingsten vant bl.a. Youngster Tour under Norway Grand Prix på Linnesvollen tidligere i sommer, og lørdag ble den nr. 2 i Norsk Breeders Trophy  for 6-åringer, og beste norskfødte hest. Søndag ble den nummer tre i Unghestcupen.

Quite Expensive har en helsøster ved navn Quanta Costa. Hun har blitt både beste føll og unghest på utstillinger i Region 7 og har kvalifisert seg til Eliteskuet.  Den 5-årige hoppen har hatt avkom etter Euroman, og starter derfor 4-årsklassene i år. Hun vant kvalifiseringen til Stall-Ks 4-årscup i Øysand med 82,125 %, og gikk også en 5. plass i helgens 4-årschampionat med i sprang med en snittkarakter på 7,5.

Quite Expensive og Quanta Costa har også en helsøster på 3 år som i fjor kvalifiserte seg til Eliteskuet som 2-års.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*