Får midler til nordiske avlsverdier

Dette innlegget ble publisert 22. desember 2009 og innholdet kan være utdatert.

Universitetet for Miljø- og Biovitenskap (UMB) har fått tildelt midler til å arbeide med en felles nordisk avlsverdivurdering for ridehester.

Prosjektet som kalles Interstallion Norden har nedsatt en gruppe bestående av Norsk Varmblod, Svensk Varmblod, Dansk Varmblod og Finsk Varmblod.

Professor Odd Vangen står oppført som søker på prosjektet som har fått tittelen «Felles nordisk avlsverdivurdering av ridehester- INTERSTALLION NORDEN». Prosjektet har i første omgang fått tildelt 317.000 kroner, mens det i følge Stiftelsen Hästforskning er lagt opp til bevilgninger på 677.000 per år de to neste årene også. Denne avgjørelsen tas neste år.

Stipendiat ved UMB Siri Furre vil være sentral i arbeidet gjennom sin doktorgrad. Avlshest.no skrev tidligere i år om hvordan hun ville få tilgang til data fra våre naboland til sin doktorgrad hvis det ble bevilget midler.

Norges Forskningsråd og Stiftelsen Hästforskning har en årlig pott på 14 millioner SEK og 6 millioner NOK som skal brukes på hesterelatert forskning. Denne runden fikk 34 prosjekter tildelt penger. Du kan se hele listen her.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*