Seier til Armani i Sverige

Dette innlegget ble publisert 30. juni 2010 og innholdet kan være utdatert.

 

Myrstads Armani e. Blue Hors Armano/Blue Hors Don Schufro. (Foto: privat)

Roger Frøyland og Myrstads Armani prikker formen mot helgens uttak til Unghest-VM i dressur.

Ekvipasjen startet også denne helgen unghestklasser i Sverige. Etter å ha oppnådd 78,2 prosent i Sundsvall forrige helg slo de denne gangen til med 81,4 og seier i FEIs Finaleprogram for 5-åringer hos Björklidens Ryttarsällskap.

– Dette var Armanis andre stevne, sier Roger Frøyland og understreker at både han og eierne er veldig stolte av den unge hingsten.

Myrstads Armani er en NV-kåret hingst etter Blue Hors Armano/Blue Hors Don Schufro som er oppdrettet av Silvia Van Hesik Førde. Hingsten var tilbake på Brunstad i år for å få fornyet sin kåringsgrad og imponerte både publikum og dommere. Så langt har den nå 5-år gamle hingsten kun avlet i beskjeden grad.

Hingsten ble tidligere i år tatt opp i hovedgruppen til Norsk Varmblods unghesttreninger og vil i følge rytter Roger Frøyland bli å se i Drammen til helgen under uttaket til Unghest-VM.

Uttaket for dressurhestene arrangeres under Nordisk Mesterskap i dressur på Linnesvollen 2.-4. juli. De inviterte ekvipasjene skal ri det innledende programmet for sin årsklasse lørdag og så finaleprogrammet søndag før avgjørelsen på hvem som eventuelt får reise til Verden i august faller. I følge det foreløpige programmet for helgen vil dette foregå lørdag kveld fra klokken 20.00 og søndag morgen fra klokken 08.00. For å kvalifisere seg må de norske ekvipasjene ha oppnådd minimum 75 % på to kvalifiseringsstevner i Norge eller utlandet i sin FEI-klasse. Eventuelt kan det ene norske stevnet erstattes med den siste inviterte samlingen nå til helgen.

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*