Hingstenytt

Dette innlegget ble publisert 21. mai 2010 og innholdet kan være utdatert.
Kat. nr. 33 Rockefeller fikk innvilget en begrenset avlsgodkjennelse under kåringen i Dansk Varmblod.

Etter påtrykk fra hoppeeiere i Sverige settes Tornesch i avlsboksen.

Rockefeller
Danske Blue Hors Rockefeller (e. Rohdiamant/Grundstein II) er allerede fullbooket for sine tillatte 50 hopper i sesongen 2010 – 2012, men nå ønsker det tyske Oldenburg-forbundet å benytte hingsten. De har allerede kåret ham for 2010 og 2011. Etter disse sesongene vil føllårgangene bli bedømt. Rockefellers mor og far er ut av suksessfulle oldenburg-stammer. Rockefeller er én ut av i alt seks kårede helbrødre, hvor av Blue Hors Romanov og Rubin Royal kanskje er de mest kjente.

Hingsten fikk ekstra oppmerksomhet etter kåringen i Danmark hvor han fikk bedekningstillatelse til tross for at han ikke kan ris på grunn av en tidligere skade.

Tornesch
Pågangen fra svenske hoppeeiere har gjort at hingsten Tornesch (e. Lux Z/Libero H) går inn i avlsboksen denne sesongen. Det skjer etter bestemmelse fra eierne Helena Hugosson og Thomas Feldt, samt rytteren Malin Baryard-Johnsson. Siste helgen i juni er Tornesch imidlertid tilbake hos Malin hvor han så blir hennes førstehest under de internasjonale sprangklassene i Monaco. Hingsten finnes også tilgjengelig på frossensæd. Teksten er oppdatert, da det først ble kjent at hingsten skulle være i avl i én måned.

Goldfever
Hannoveraneringsten Goldfever e. Grosso Z/Galvano har hatt stor suksess på de internasjonale sprangbaner med Ludger Beerbaum. Den 19 år gamle hingsten er nå også kåret i Holstein. Ludger Beerbaum rir nå Goldfever-datteren Gotha, som nylig ble nummer to i World Cup-finalen i Geneve.

Ludger Beerbaum og Goldfever-datteren Gotha (foto: Dirk Caremans/FEI)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*