Svenske indekser 2008

Den 8-år gamle Richfield e. Riccione/Ferragamo har nå nok testede avkom til å komme med på indekslisten.

Da har ASVH publisert sine avlsindekser for 2008.

Indeks gis til hingster med minst 15 testede avkom og deles inn i de tre hovedkategoriene sprang-, dressur- og eksteriørindeks. En kan også lese av verdien for hver enkelt egenskap i de fullstendige indeksene som ligger på ASVH sine sider. Disse avlsverdiene er basert på 3-årstest og kvalitetsbedømmelse frem til 2008 samt konkurranseresultater til og med 2007.

I år har 20 nye hingster blitt lagt til på listen over hingster som får en offisiell BLUP-indeks. Det er Indoctro, Quidam de Revel, Iowa, Cuper, Hip Hop, Tornesch, Orlando, Cosmopolite S, Carte d’Or, Carano, Cathageno, Argentinus, For Feeling, Metall, Angard, Davinci, Don Charly, Richfield, Don Romantic og Londonderry. Flere av disse kommer høyt opp på listen.

Sprangindeks:
1. Irco Marco
2. Irco Mena
3. Indoctro
4. Cardento
5. Corlando (Corland)
6. Quidam de Revel
7. Camaro M
8. Iowa
9. Feliciano
10. Cuper

Dressurindeks:
1. Don Primero
2. De Niro
3. Bocelli
4. Don Schufro
5. Bolero
6. Chagall
7. Amiral
8. Bernstein
9. Rambo
10. Rubinrot

Eksteriørindeks:
1. Londonderry
2. Don Primero
3. Landlord
4. Saigon (Swingo)
5. Come Back II
6. Camaro M
7. Casa Grande
8. Don Romantic
9. Metall
10. Dionysos

Be the first to comment

Legg inn en kommentar