– Situasjonen er udramatisk

Dette innlegget ble publisert 18. april 2010 og innholdet kan være utdatert.
BH Don Romantic-sønnen Vorks Ramiro ble flyttet fra sprang- til dressurholdet da det ble kjent at hingstens identitet var forbyttet med en Heartbeat-sønn.

Tidligere i vår ble det kjent at to hingster hadde forbyttet identitet.

I siste nummer av danske Ridehesten skriver kåringskommisjonens leder, Poul Graugaard, at saken med de to hingstene som fikk forbyttet identiteten er ergerlig, men oppleves som rimelig udramatisk for avlsledelsens vedkommende.

De to hingstene med henholdsvis sprang- og dressuravstamming gikk på beite sammen med flere unghingster og de lignet hverandre som to dråper vann, både med tanke på type, farge og avtegn. I forbindelse med at hingstene ble tatt inn fra beitet og satt i trening hos den samme personen har det skjedd en identitetsforbytting.

– Innledningsvis vil jeg gjerne fastslå av avlsledelsen på ingen måte har eller kan ha aksjer i denne saken. For å forklare dette må jeg understreke at det på ingen måte skjer noen identifikasjon av den enkelte hingsten på forbesiktigelsen. Det er helt og holdent den som fremviser hingsten som har ansvar for at det er riktig hest det er snakk om.

– Det er naturligvis en beklagelig situasjon for de to eierne, og ikke minst treneren, men en situasjon som er skapt helt og holdent av partene, som også bærer det hele og fulle ansvar, skriver Graugaard.

Han avslutter med å oppklare at det aldri vil kunne bli kåret en hingst med feilaktig identitet. – Det vil slett ikke være mulig å komme gjennom identitetskontrollen i Herning, som også inkluderer DNA-kontroll av de godkjente hingstene.

Kåringskommisjonen i Dansk Varmblod.


Kilde: Ridehesten Danmark

1 Comment

  1. Det var jo synd at de kastrerte den egentlige spranghingsten som ikke kom igjennom på forbesiktigelsen på dressurholdet da. Mulig det medførte økonomiske tap for eier, men det er jo riktig at det er framvisers feil, og evt eier, hvis de var til stede.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*