ASVH arrangerer avlsseminar

Dette innlegget ble publisert 22. januar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Fokuset i Scandinavium vil være på hvordan man skal videreutvikle den svenske varmblodshesten.

Under Göteborg Horse Show 25. til 28. februar i Scandinavium vil det svenske avlsforbundet ASVH arrangere et avlsseminar som finner sted fredag 26. februar på Eurohorse, hestesportsmessen som arrangeres i samarbeid med det internasjonale stevnet.

Hovedtyngen vil ligge i spørsmålet om hvordan man skal videreutvikle den svenske varmblodshesten. Hvilke egenskaper søker man hos hesten og rytteren? Hvordan kan man tenke i avlsarbeidet for å møte rytterens behov og ønsker? Hvordan resonnerer en dommer når han eller hun bedømmer unge hester? Dette er noen av spørsmålsstillingene som ASVH tar opp.

Avlsforbundet har fått tak i flere sterke forelesere. Jan Brink, Maria Gretzer,Wiepke Van De Lageweg fra VDL-stutteriet i Holland og Christina Olsson som er leder av «Avelsvärderingsnämden» kommer. Fra ASVH kommer Per Lundberg og Niklas Lindgren for å presentere arbeidet med å markedsføre de svenskfødte varmblodshestene.

Seminaret er åpent for ASVHs medlemmer og koster 100 SEK. Det holdes på Svenska Mässan mellom kl 10 og 13. Ønsker du å melde deg på, sender du en mail til niklas.lindgren@asvh.se.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*