Godt nytt for Flyinge

Dette innlegget ble publisert 25. november 2009 og innholdet kan være utdatert.

KWPN-hingsten Lingh her med sin eier Karin Offield.Flyinge melder at en av deres mest populære prestasjonshingster vil fortsette å stå på stasjon hos stutteriet neste år.

Tidningen Ridsport skriver i dag at det nå er avgjort at dressurhingsten Lingh blir stående på Flyinge også neste år. Hingsten etter Flemmingh/Colombus har blitt 16 år gammel og ble kjøpt av Karin Offield i 2006.

Etter en litt skuffende sesong grunnet problemer med sædkvaliteten midt i høysesongen håper Offield nå på bedre bedekningstall neste år. Lingh fikk i år 49 bedekninger i Sverige.

Offield synes en av fordelene med Flyinge er den utvidede eksportstasjonen.

– Det er internasjonal etterspørsel etter Lingh, vi fryser nå ned sæd for å sende til New Zealand og Australia, sier hun i en pressemelding.

Tidligere i høst ble det kjent at Flyinge i år hadde hatt en nedgang på 21 prosent i sine bedekningstall. Siden den gang har det kjente stutteriet kvittet seg med flere hingster.

– Det vil sannsynligvis bli færre hingster i framtiden enn vi har hatt i år. Det nye hingstene som kommer inn skal være mer attraktive enn de som forsvinner ut av avlsprogrammet. Kvalitet er viktigere enn kvantitet, sa Flyinges avlssjef, sa Karl-Henrik Heimdahl til Sportshasten.se i oktober.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*