Neste års kåringer

Dette innlegget ble publisert 1. desember 2009 og innholdet kan være utdatert.

Den danske kåringskommisjonen i aksjon i Herning i mars i år.

Det nærmer seg fristen for påmelding til neste års hingstekåringer i Skandinavia.

Norsk Varmblod melder på sin hjemmeside at fristen for å melde aktuelle hingster er 10. januar. Selve kåringen finner sted fra 22. til 25. februar under Arctic Equestrian Games i Vestfold.

I våre to naboland har de i høst arrangert forbesiktigelser for å redusere antallet før selve kåringen. ASVH arrangerte en rekke så kalte rådgivende bedømmelser i Sverige i november og endte opp med å anbefale 11 hingster å stille til kåring i 2010.

Svenskenes kåring finner sted på Flyinge fra 27. februar til 6. mars.

Enda en sjanse i DV
Dansk Varmblod inviterte 33 hingster videre etter fire dager med forbesiktigelse i november. Avlsorganisasjonen vil også arrangere en ekstraordinær forbesiktigelse i januar. Denne er for hingster som grunnet sykdom ble forhindret fra å delta forrige måned og vil finne sted 6. januar på Vilhelmsborg. Det er også mulig å etteranmelde hingster til denne frem til 4. desember, som også er fristen for å melde til selve kåringen for de som allerede har blitt invitert videre.

Dansk Varmblod melder også at det ikke lenger vil bli utarbeidet detaljerte beskrivelser av hingstene fra forbesiktigelsen. Det vil fra nå av kun bli gitt en helhetsbeskrivelse uten karakterer. Dette er fordi unge dyr forandrer seg og formålet med bedømmelsen kun er å se om hingsten skal tas ut til kåring eller ikke. Dermed vil forbesiktigelsen kun være en vurdering for dagen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*