Renoir vant trøstefinalen

Dette innlegget ble publisert 15. oktober 2009 og innholdet kan være utdatert.

Med 77 prosent vant Mette Hansson og hennes egenoppdrettede hingst Vivelstads Renoir 4-åringenes trøstefinale i Odense. Han er dermed klar for finalen fredag.

Hansson som startet i første pulje i dag morges sammen med en annen De Noir-sønn, Detroit AGG ridd av Dorte Rassing, klarte å beholde ledelsen gjennom klassen. Det ble tilslutt en knapp seier foran Tailormade Red Rebel ridd av Carina Reslow Krüth som oppnådde 76,8 prosent.

Tailormade Red Rebel er en kåret hingst etter Blue Hors Romanov/Donnerhall og ble nummer tre i årets Stall-Ks 4-års Cup. Hingsten eies av Tailormade Horses Aps som er et datterselskap til det norske selskapet Stiansen Eiendom.

Tredjeplassen tok Grevens Sa’Va ridd av Camilla Ahlens Pedersen med 76,2 prosent. Den fire år gamle hoppa er etter Blue Hors Soprano, en Sandro Hit-sønn som virket i dansk avl noen sesonger før han ble solgt til USA.

Flott sesong
Vivelstads Renoir er en norsk varmblodsvallak etter De Noir/Resident. Hans mor Retif som eies av Hansson selv har også produsert Vivelstads Real Dynamite som ble beste 2-års hingst i Norsk Varmblod i år.

Han har gått fra styrke til styrke denne sesongen under eier og rytter Mette Hansson. Ekvipasjen vant i år kvalifiseringsklassen til Stall-Ks 4-årscup på Kongsberg i juli og ble så nummer to i finalen på Linnesvollen i august. I mellom tiden kvalifiserte de seg til den danske finalen etter å ha blitt nummer 9 i semifinalen i Billund med totalkarakteren 8,44.

Vivelstads Renoir ble også utnevnt til beste dressurbetonte 4-åring i Norsk Varmblod under årets eliteskue.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*