Seier for Rebekka

Dette innlegget ble publisert 31. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

Rebekka Lie Andersen og Bakkely's Queen vant Avlshest.nos 4-årschampionat i sprang.Rebekka Lie Andersen og Bakkely’s Queen gikk null og imponerte dommerne mest i Avlshest.nos 4-årschampionat.

11 av 19 ekvipasjer stod med 0 feil etter 2. avdeling av championatklassen for 4-åringer. Søndag måtte unghestene gjennom en bane på 1 meter, samtidig som de skulle bedømmes i teknikk, kapasitet og ridbarhet av Amund Eide og Eirik Berentsen.

Kun én hest fikk over 8 i gjennomsnitt og dermed kunne vinneren av det første 4-årschampionat utropes. Den danske varmblodshoppa Bakkely’s Queen fikk 8 i teknikk, 8,25 i kapasitet og 8 i ridbarhet, som ga et snitt på 8,08. Hoppa etter Quebec/Racot er født i 2004 og har fått føll etter Treldegårds Santino. Annika Hedmann og Tobajo Pin Code ble beste norskfødte på en 2. plass.

Nummer to i klassen ble svenske Annika Hedmann på hingsten Tobajo Pin Code som fikk 7,33 i snitt. Norskfødte Tobajo Pin Code er etter den norskfødte hingsten Tobajo Picez, og er oppdrettet og eies av Tobajo Sporthorses. Han ble dermed beste norskfødte hingst i denne klassen.

Vinner av 4-årstesten i sprang på Tune og årets 4-årige spranghest måtte ta til takke med tredjeplassen. Aathens Amon (e. Tobajo Picez/Falleur) er oppdrettet av Gro Kjenner og Petter Haugen, og eies nå av Tobajo Sporthorses. Vallaken fikk 7 i teknikk og kapasitet og 7,5 i ridbarhet som ga et snitt på 7,17.

Michelle Perryman på hollandskfødte Al Bundy (e. Indorado/Mr. Blue) ble nummer fire. Skimmelen oppnådde 7 i teknikk, 6,75 i kapasitet, 7,5 i ridbarhet og snitt på 7,08.Fornøyde vinnere.

På delt femteplass endte Anita Sande og Apollon (e. Akribori/Acord 2) med snitt på 6,83. Den plasseringen delte hun med Jon Fagerås og Skjerabergs Lookatme (e. Jestis Larno/Ragtime). Hoppa er norskfødt og eies av Marthe Biegaard.

Avlshest.no gratulerer! Vi kommer tilbake med fyldige bildegallerier fra Breeders-helgen.

1 Comment

  1. Hei!
    Vi som avler ridehest i Norge setter stor pris på at også oppdretteren av Norskfødte hester blir nevnt. Det skjer stort sett aldri, unntatt om oppdretteren er veldig kjent. Det er en medvirkende årsak til at vi som avler få hester, forblir ukjente og uten muligheten til å få gode priser for hester av bra kvalitet. Når vi avler 70 mil fra sentralutstillingen, blir det ofte til at vi ikke viser våre føll frem før de er solgt. Vi får ikke profilert oss særlig godt med disse store avstandene. Men da håper vi jo på at navnet vårt kommer med, slik som de gjør i utlandet, når våre små stjerner havner på resultatlistene.
    Takk 🙂

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*