Feltrittshestene klare

(Faksimile: www.mondialdulion.com)I morgen starter kampen om medaljene i Unghest-VM i feltritt.

Denne helgen er det er de unge feltrittshestenes tur til å vise hva de er gode for. Unghest-VM finner sted i Lion d’Angers i Frankrike og i morgen klokken 09.00 blåses det for den første dressurekvipasjen.

De 6 og 7 år gamle hestene skal så gjennom de tre fasene dressur, sprang og terreng før medaljene deles ut søndag.

Den siste listen over ekvipasjer viser at 42 seksåringer og 53 syvåringer skal til start.

Flest deltakende hester har vertsnasjonen Frankrike. De stiller i år med seks seksåringer hvorpå fem av disse er Selle Francais, mens den siste er en angloaraber etter Fusain de Defey. De 12 syvåringene som stiller i franske farger har litt mer variert opprinnelse men også her er hoveddelen eget oppdrett. 8 fransk-registrerte hester skal til start mens de resterende er fra blant annet Hannoveranforbundet og Belgisk Varmblod.

Vårt naboland Sverige har to seksåringer og seks syvåringer til start, mens Danmark kun stiller med syvåringen Chanel, en Dansk Varmblod etter Come Back II/Landau ridd av Peter Flarup. Norge har ingen deltakede ekvipasjer.

Feltrittsnasjonene Storbritannia og Irland stiller med henholdsvis fire seksåringer og fire syvåringer og tre seksåringer og fem syvåringer. Alle de åtte irske hestene er irske sportshester (IHS), mens det blant Storbritannias bidrag er hester fra både KWPN, Selle Francais, AES, Holsteinerforbundet og IHS. Kun syv år gamle Jagganath etter Jumbo er registrert i Sport Horse Breeding of Great Britain (SHBGB).

Program og nett-TV
Torsdag formiddag vil første halvdel av seksåringene gjennomføre sitt dressurprogram før ettermiddagen er viet første halvdel av de syv år gamle hestene. Fredag gjennomføres så på samme måte.

Lørdag er det duket for terrengdelen. CCI*-klassen for seksåringene begynner klokken ti, mens CCI**-klassen for syvåringene stater klokken 13.00. Hele terrengdelen vises via nett-TV på arrangementets hjemmeside.

Seksåringene skal gjennom en 4.500 meter lang bane bestående av tilsammen 21 elementer – totalt 31 hindre. De syv år gamle hestene møter en bane på 5,250 meter hvor de må gjennom 26 elementer med tilsammen 37 hindre.

41.000 mennesker besøkte arrangementet i fjor. Nytt av året er auksjoner som arrangeres i sammenheng med arrangementet 16. og 17. oktober hvor hester i alderen tre til syv år skal under hammeren.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar