Superhoppe til Norge

Dette innlegget ble publisert 9. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Moren til årets sprangbetonte hoppeføll i DV kom nylig i norsk eie.

Hoppa Illona etter Carolus I/Calvados I/Fantus ble nylig solgt til Norge og det var en overlykkelig ny eier som kunne konstatere at avkommet til nyinvesteringen ble Årets sprangbetonte hoppeføll i Dansk Varmblod i helgen.

Lærkebjergs IQ er etter Quinton og oppdretter er Per Gastrup ved Stutteri Lærkebjerg i Danmark.

Nina Paulsen hadde i mange år elitehoppa Nicita og står bak Solbakken-hestene. Men for to år siden planla hun å trappe ned på avlen og solgte Nicita til Cathinka Leren.

På sensommeren i år solgte hun unna en del av de andre hestene hun hadde og satt bare igjen med Solbakkens Julia. Planen var så  egentlig å kjøpe ett føll som selskap til hoppa.

– Siden jeg ikke rir lenger hadde jeg tenkt å holde meg til åringer og føll, men så sa mannen min at han synes jeg heller skulle kjøpe meg en ny avlshoppe, forteller Nina. – Vi har jo hatt så mye moro med avlen.

Netthandel
Så Nina gikk på internett og begynte å lete etter hopper i Sverige og Danmark. Hun fant 4-5 som virket interessante, men det var en som skilte seg ut.

– Illona var så hvit og vakker og hadde hatt flere føll som hadde blitt tatt ut til elitefinalen i Danmark, så jeg bestemte meg for å ringe på henne, forteller Nina.

Hun spurte også om å få kjøpe føllet av Stutteri Lærkebjerg, men det var ikke til salgs.

– De skulle ha henne med på utstilling og hadde bestemt seg for at hvis hoppeføllet gjorde det godt så skulle de beholde henne å avle videre på.

Og det er ikke første gangen Nina kjøper avlshoppe over nettet med stor suksess, hun plukket nemlig i sin tid ut Nicita på samme måten. Nicita ble utnevnt til elitehoppe i Norsk Varmblod i fjor.

– Det er ganske utrolig at det går an, sier en veldig fornøyd Paulsen.

Rutinert avlshoppe
Illona er 15 år gammel og kåret i DV og i hovedstamboken i Tyskland. Hun har så langt hatt fem føll. Det første kom i 2004 og ble en hingst etter Contact Me. Så fikk hun et hoppeføll etter Casir Ask i 2006. I 2007 kom Lærkebjergs Royal Lady etter Heartbeat til verden, før hun i 2008 fikk et hingsteføll etter UNO Don Diego. Han fikk navnet Lærkebjergs San Diego og deltok i føllfinalen på det danske eliteskuet i fjor.

– Hun har hatt et føll etter Heartbreat før og det avkommet har gjort det bra så da bestemte de seg for å bruke han igjen. Men så viser det seg altså at årets føll er enda bedre, sier Nina som nesten ikke kunne tro det når hun oppdaget at Lærkebjergs IQ hadde vunnet sin klasse under det danske eliteskuet.

Nå gleder Nina seg bare til å få henne til Norge. I november skal Lærkebjergs IQ avvennes og da går turen til Danmark for å hente Illona som nå er drektig med Heartbeat.

– Illona skal vises i Norge og vi ønsker å få henne norskregistrert, sier Nina som går en spennende tid i møte.

– Vi har nå høye forventninger til avkommet hennes allerede.

Illona_IQ3

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*