Klart for Unghest-VM

Dette innlegget ble publisert 21. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Stein og Cabachon under NGP i år.Det nærmer seg årets høydepunkt for de unge spranghestene. Torsdag starter Unghest-VM i Lanaken i Belgia.

Rundt 130 hester vil konkurrere i hver av de tre aldersklassene. WBFSH har et kvotesystem som bestemmer hvor mange ekvipasjer hvert land får melde.

Flest har Tyskland og Frankrike som får 12 plasser i 5-, 6- og 7-årsklassen, fulgt av Nederland med 9, mens Belgia og Sverige får 6 hver. Irland har 5 plasser mens Danmark, Storbritannia, USA, Italia og Sveits kan send 4 i hver aldersklasse.

Norge får sende 2 i hver klasse i likhet med Argentina, Østerrike, Australia, Brazil, Canada, Kroatia, Finland, Ungarn, Luxemburg, Mexico, Polen, Portugal, Sør-Afrika, Spania og Estland. I tillegg deles det ut en rekke såkalte «wildcards».

Det arrangeres også en egen klasse for eldre hingster kalt «Sires of the World». Denne klassen er åpen for godkjente hingster som er eldre enn 8 år.

Program
Det hele starter torsdag morgen med kvalifiseringklasser for alle tre aldersklassene. Fredag morgen følger så andre kvalifiseringsrunde før det på ettermiddagen er klart for de eldre hingstene i Sires of the World. I kvalifiseringene ligger bommene på 1.25 for femåringene, 1.30 for seksåringene og 1.40 for de syv år gamle hestene.

Lørdag er det så trøstefinaler før det blir avgjort hvem som blir årets vinnere søndag. Lørdag ettermiddag går også de eldre hingstene en 1.50 bane. I unghestfinalene er listen hevet noe og femåringene må bryne seg på en 1.30 bane, mens den blir satt opp til 1.35 for seksåringene. For syvåringene blir det nok en 1.40-bane.

Listen over de norske deltakerne ser nå slik ut:

DJUPVIK, Morten Victorie G (7)

ENDRESEN, Stein Cabachon (5), Cassano (5), Crelido (stallion)

FAGERÅS, Jon Day Trader (6), El Nino II (5)

HENRIKSEN, Therese Emotion van t Beugelhof (5), Wizzard-HB (6)

KVERNES, Linn Qausanova du Houx (5), Zelina (5)

LUDVIGSEN, Silje Leonce L (6)

SANDE, Anita Ricardo (5)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*