Føllfest på Flyinge

Dette innlegget ble publisert 11. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Flyinges egen Richfield e. Riccione/Ferragamo er representert med en sønn under eliteføllauksjonen lørdag. Lørdag er det riksføllutstilling og eliteføllauksjon på Flyinge.

Riksføllutstillingen er finalen for årets årgang ASVH-føll. Den arrangeres hvert år på 3 forskjellige steder i Sverige. Hit kommer føll som har oppnådd 48 poeng eller mer på en av de regionale svenske utstillingene.

På Flyinge vil hele 41 føll møtes for å kjempe om tittelen «Best in show».

De andre to riksføllutstillingene har allerede vært avholdt. De fant sted forrige helg på Strömsholm og Vetlanda. Hingsteføllet Zingh etter Blue Hors Zack/Del Piero oppdrettet av Malin Holmgren/Buskhaga HB ble beste for dagen på Strömsholm, fulgt av det sprangbetonte hingsteføllet Calippo e. Hip Hop/Acacio, oppdrettet av Elin Björnheim.

Mens i Vetlanda var det et sprangbetont føll som tok tittelen best in show. Fratello etter Chairman La Silla/Cortez er oppdrettet av Margretha Ahmström. Beste gangartsføll ble Di Black Magica, et hoppeføll etter Rosevelt/De Noir.

Føllauksjon
Etter utstillingen på Flyinge blir det arrangert eliteføllauksjon lørdag kveld. Her skal 28 føll under hammeren. Samtlige av disse har oppnådd 47 poeng eller bedre på en av de regionale utstillingene i Sverige.

Dyreste føll på Flyinge i fjor ble Blue Hors Don Romantic-sønnen Don Perignon. Han ble også beste gangartsføll under riksføllutstillingen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*