Årets føll 2009

Dette innlegget ble publisert 2. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Tobajo Piri Piri e. Tobajo Picez/Come Back II oppdrettet av Tormod Bakke Johnsen. Årets beste sprang- og dressurbetonte føll i Norsk Varmblod ble Tobajo Piri Piri og Stall-Ks Roma.

Under eliteskuet i helgen ble 15 føll vurdert før de to vinnerne ble utnevnt. Alle disse føllene har oppnådd karakter 8 eller mer i helhet på en av Norsk Varmblods regionale skuer i sommer.

Tobajo Piri Piri stakk av med seieren i klassen for føllene med sprangavstamning. Hingsteføllet er etter Tobajo Picez/Come Back II og oppdrettet av Silje Hagren.

Dommerne uttalte at de i avgjørelsen sin på sprangsiden hadde lagt mest vekt på gangartene og ikke like mye på type, da det var andre føll som typemessig hadde scoret høyere enn Tobajo Piri Piri.

Om Tobajo Piri Piri sa dommerne: Snaut middels stort, harmonisk føll av god type. Pent hode, middelslang vel ansatt hals, god skulder og manke, velformet kryss. Gode ledd og vinkler.

Travet beskrev de som lett og taktmessig med god bakbensaksjon. Skrittet som veivinnende, men de kunne ønsket seg at det var mer ledig. Om galoppen sa de velbalansert med meget god bakbensaksjon.

Under det regionale skuet på Tune tidligere i måneden fikk Tobajo Piri Piri følgende karakterer: 7,5 – 7,5 – 7,5 – 8,5 – 8 – 8 og 8.

Edelt og feminint
Stall-K's Roma etter B.H. Romanov/B.H. Don Schufro oppdrettet av Cathrine F. Andersen. Av de dressurbetonte føllene var det Stall-Ks Roma som ble plukket ut av de ni hoppe- og hingsteføllene som stilte. Stall-K’s Roma er etter Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro og er oppdrettet av Cathrine F. Andersen

Dommerne beskrev hoppeføllet som edelt og feminint av meget god type. Videre sa de pent hode, velansatt hals, god skulder og godt kryss. Skrittet ble beskrevet som meget godt med god ryggsving, travet som lett og fremadgripende, mens de i galoppen kunne ønske seg noe mer oppoverbakketendens i forparten, selv om det var en velbalansert galopp.

Stall-K’s Roma vant klassen for dressurbetonte hoppeføll på skuet arrangert av region 4 i midten av august. Da fikk hun karakterene 9 – 8,5 – 8 – 8 – 8,5 – 8,5 – 8,5. (Føllet stod da oppført med navnet Stall-K’s Rija.)

Under eliteskuet blir det ikke gitt noen karakterer, det er kun en bedømning og utnevnelse av klassens beste. Det blir dermed heller ikke gitt noen rangering av de øvrige deltakerne.

Hvis du lurer på hva slags karakterer føllene fikk tidligere i sommer kan du sjekke ut vår dekning av de regionale skuene.

Bildegalleri fra føllklassen kommer i løpet av dagen.

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*