Alexis Damgaard avlivet

Dette innlegget ble publisert 23. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Alexis Damgaard her i en alder av 22 år. (Foto: privat)Stutteri-ML har måttet avlive sin elitehoppe.

– Dessverre måtte vi avlive vår elitehoppe Alexis Damgaard ERDH grunnet alderdom, forteller Lillian Strand fra Stutteri-ML.

Den 23 år gamle hoppa hadde fått totalt 11 føll og hadde allerede oppnådd elitehoppestatus i Dansk Varmblod før hun i fjor ble utnevnt til elitehoppe i Norsk Varmblod. Hun fikk 4 føll i Norge, det siste i 2008.

– Hun gikk tom i 2008 og vi lykkes ikke med å få henne drektig i år heller. Vi forsøkte hele 6 ganger denne sesongen, men det er nok hennes alderdom som satte en stopper for flere føll, sier Lillian Strand.

– Det som er det tristeste med dette er at det er kun ett hoppeavkom som er i live i Norge, det er årets føll fra 2003, Betty Boop, sier Lillian. Alexis Damgaard fikk to andre hoppeføll men den ene døde i sykdom og den andre måtte avlives grunnet et brudd i hoften.

– På Stutteri-ML er vi meget triste for at vi ikke kan videreføre hennes gener. Hun vil bli dypt savnet, men livet må gå videre, sier Lillian Strand.

Norsk Varmblod utnevnte i fjor for første gang 5 elitehopper. Du kan lese mer om hoppene i våre elitehoppeprofiler. (Profil på Jasmine kommer)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*