Tøffe tak for Flyinge

Dette innlegget ble publisert 20. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

flyinge3


Flyinge sliter med både etterspørselen etter hingstene og salg av hest melder Tidningen Ridsport i dag.

Det tradisjonsrike svenske stutteriet har det tøft økonomisk om dagen. Etterspørselen etter hingstene har vært lavere enn forventet i år og i tillegg går det tregt med hestesalget.

Flyinges Johan Bredberg sier til Ridsport at et problem har vært at en at stutteriets topphingster, KWPN-hingsten Lingh, slet med dårlig sædkvalitet tidligere i år og at han dermed mistet mange hopper.

Flyinge driver i tillegg til avl også med utdannelse av hester og jordbruksaktivitet. Det foreligger ikke tall på hvordan det ligger an akkurat nå, men styreleder Claes Lundell legger ikke skjul på at det er vanskelig.

– Det er ett tøft år for Flyinge. Men frem til april holdt vi oss innenfor budsjettrammene i henhold til kvartalsrapporten, sier han til Ridsport.

Omstrukturering
Flyinge gjennomgår også for øyeblikket en omorganisering med sikte på bedre effektivitet. I følge Ridsport har dette ført til en del misnøye.

– Det skal skje en effektivisering blant annet rundt stallarbeidet, sier Johan Bredberg. Det eksperimenteres blant annet med effektivisering av stallarbeidet og økt mekanisering.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*