Populær unghestsamling

Dette innlegget ble publisert 9. juli 2009 og innholdet kan være utdatert.

Trude Hestengen på den kårede norskoppdrettede hingsten Tobajo Pik Disney sammen med unghesttrener Thomas D. Larsen.De siste to dagene har det vært unghestsamling igjen med Thomas D. Larsen.

Denne gangen var det Titti og Knut Hamre som stilte med fasilitetene og Larsen underviste hele 20 ekvipasjer tirsdag og 18 ekvipasjer onsdag på anlegget rett utenfor Kongsberg.

– Det er deilig at så mange vil være med. Det er så mange positive og engasjerte ryttere her, sier en fornøyd Larsen etter to intensive treningsdager.

Han er veldig fornøyd med hvordan opplegget har utviklet seg så langt, men tror det er lurt å gi det en litt lengre prøveperiode før formen settes helt fordi det fortsatt er i oppstartsfase.

– Men det er helt tydelig at vi har truffet et behov i norsk ryttersport, sier Larsen som til daglig holder til i Danmark.

– Det er veldig spennede, men det er klart at vi skal holde på i noen år for å få kontuinitet i det, sier Larsen som også sier han er veldig fornøyd med å jobbe i Norge.

– Jeg har blitt veldig godt tatt i mot av Rytterforbundet og de norske rytterne.

Koordinator for satsningsgruppen, Else Hasvold, anslår at 60-70 unghester har deltatt på en eller flere samlinger så langt. Hun gleder seg også over at det stadig dukker opp gode norskavlede hester på treningene.

– Jeg setter enorm pris på Elses innsats, det kunne ikke latt seg gjøre uten henne, sier Thomas og legger ikke skjul på at han setter stor pris på den tilretteleggingen som blir gjort rundt treningene.

Mer aktivitet
De to er nå i ferd med å legge planer for veien videre. Det vil først bli en treningssamling til i oppkjøringen til Breedersfinalene i slutten av august. Da vil Thomas selvfølgelig være tilstede og hjelpe de rytterne som ønsker det med oppvarming og oppfølging rundt finalene.

Det legges også i disse dager planer  for høsten. For Thomas har ikke tenkt å ligge på latsiden selv om stevnesesongen etterhvert er over.

–  Aktivitetsnivået vil bli like stort, om ikke større, forteller Thomas, som er opptatt av å nå hjelpe rytterne slik at vi ikke kommer i en situasjon igjen hvor de seks år gamle hestene ikke er øvelsessterke nok.

– Det blir en travel høst. Alle femåringene skal lære å changere og begynne med de mer samlende øvelsene. Vi skal jobbe med å gjøre dem klare til neste år.

Med fireåringene forteller han at fokuset vil være på å bygge styrke og flytte dem fra det han kaller gangartsbabyer til hester som kan fungere i et program. Når det gjelder seksåringene så vil jo de forsvinne ut av unghestopplegget, men Larsen til tror flere av de kan komme til å nå riktig langt og etterhvert bli fanget opp av satsningsgruppen rundt landslaget.

Else Hasvold og Thomas D. Larsen

– Jeg tror flere av disse seksåringene vil komme inn i systemet til landslagstrener Bjarne Nilsen etter hvert. Kanskje ikke som syvåringer, men senere, sier Larsen. Han er også veldig opptatt av at vi nå får en rød tråd i treningen hele veien fra unghest til Grand Prix her i Norge.

– Jeg håper jo at Bjarne Nilsen og Ulrik Sørensen etter hvert vil se resultatene av den treningen vi gjøre her, sier Larsen.

Disse var i Kongsberg denne uken:

Braveheart DVB f. 2005 e. BH Romanov/Dimensions ridd av Heidi Marcussen, eier Heidi Markussen
Vivelstads Renoir NVB f. 2005 e. De Noir/Resident ridd av Mette Hansson, eier Mette Hansson
Åtoftens Zariko DVB f. 2004 e. BH Romanov ridd av Titti Hamre, eier Titti Hamre
Blixdon SVB f. 2005 e. Bochelli/Bourbon ridd av Bente Myrvoll, eier Bente Myrvoll
Stall Ks Doncaster DVB f. 2004 e. BH Don Schufro/Induc ridd av Tonje Eikrem, eier Tonje Eikrem
Stall Ks Rochar DVB f. 2004 e. BH Romanov/Roset ridd av Mariell Severinsen, eier Mariell Severinsen
Zinober Prada Dansk Sportshest f. 2003 e. Zardin Firfod/Bajazzo xx ridd av Grete Bergstrøm, eier Fam. Bergstrøm
Gevelts Donnatella DVB f. 2003 e. BH Don Schufro ridd av Stine Gøtesen, eier Rannvei Gevelt
Romanova OLD f. 2004 e. BH Romanov ridd av Stine Gøtesen, eier Teresa Hammer
Don Little DVB f. 2005 e. BH Don Schufro/Bolero ridd av Marianne L`Orage Melby, eier Marianne L`Orage Melby
Roma NVB f. 2005 e. BH Romanov/Zuidhorn ridd av Line Moen, eier Line Moen
Hottentott NVB f. 2004 e. Cerutti ridd av Line Hamre, eier Jane Elise Hamre
Rodrico NVB f. 2005 e. Riccione/Don Frederico ridd av Kristin Brekke, eier Kristin Brekke
JJ Bilbao NVB f. 2005 e. Belissimo/Davignon ridd av Jonas Elvebakk, eier JJ Horses
Maldini DVB f. 2003 e. Loudini/Scwedengruss, ridd av Tonje Langeteig
Tobajo Pik Disney NVB f. 2005 e. Tobajo Picez/Walt Disney, ridd av Trude Hestengen, eier Ann Cathrin Ottoson & Connie Mjølnerud
Aurelia WEST f. 2003 e. Aurelio, ridd av Jonas Elvebakk, eier B. Gjerde A/S

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*