En femåring til Verden

Dette innlegget ble publisert 9. juli 2009 og innholdet kan være utdatert.

Camilla og Hølmkjærs Athos i trening. (Foto: Privat)Camilla Skjetne Erlandsen (19) og Hølmkjærs Athos har blitt tatt ut til å representere Norge i Unghest-VM i dressur.

Treneren for unghestsatsningen, Thomas D. Larsen, kunne i dag bekrefte at ekvipasjen nå er meldt til Verden i august.

Hølmkjærs Athos er en fem år gammel DV-vallak etter Abanos/Andiamo. Camilla har hatt han i ett år nå og bor og trener til daglig i Danmark for Annette Toft.

– Det er ekstra moro fordi jeg har hatt han siden han var fire år og ridd han selv hele veien, sier Camilla.

Camilla flyttet til Danmark for å satse på ridningen og holder nå i tillegg på med å fullføre videregående skole der. Først jobbet hun et år for Hasse Hoffman før hun fulgte sin trener Annette Toft til Michael Søgaard.

– Det har vært viktig å ha faste rammer rundt treningen og ha hjelp der når jeg har trengt det, forteller hun.

Ekvipasjen ble nummer fire i kvalifiseringen til det danske Unghestchampionatet i mai i år med karakteren 8,12 og kvalifiserte seg dermed direkte til semifinalen. De var også en tur i Norge i midten av juni og red kvalifisering til breedersfinalen under elitestevnet på Hedemarken. Det endte med seier og 78 prosent, igjen direkte kvalifikasjon.

Dermed blir det en travel høst for de to også etter VM.

– Jeg skal i hvert fall ri semifinalen i Danmark i september, men vet ikke helt hvordan det blir med Breedersfinalen enda da det jo blir mye reising.

Tyskland i august
Unghest-VM finner sted i Tyskland 5.-9. august og er avlsorganisasjonenes mesterskap. Norge hadde mulighet til å sende to ekvipasjer i begge årsklassene, men har altså valgt å kun sende Camilla og Hølmkjærs Athos. Trener for unghestsatsningen, Thomas D. Larsen har vært klar på at han ikke ønsker å sende ekvipasjer som ikke er helt klare.

– Det er flere seksåringer av meget god kvalitet som kunne blitt tatt ut, men de er dessverre ikke utdanningsmessig langt nok. Det er med byttene det kniper litt, sier Thomas som understreker at flere av seksåringene i gruppen kommer til å nå langt bare de får litt mer tid på seg.

1 Comment

  1. Sådan Camilla!!!! Tillykke mange gange! Ved godt det lige er en lille bitte bump du skal over endnu, men alligevel. Jeg har troen på dig og Athos, og det ved du nok!! Jeg har sagt det fra start af, DU SKAL NOK KLARE DET…;-) (And you did it!! )

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*