Søk etter hingster

Dette innlegget ble publisert 28. juni 2009 og innholdet kan være utdatert.

Anky Van Grunsven og Painted Black. (Foto: Kit Houghton/FEI)Nå kan du i en begrenset periode bruke KWPNs nye hingstedatabase gratis.

KWPN holder på å ferdigstille en ny nettside med en søkbar database over alle hingster som har vært godkjent i avlsorganisasjonen. Så langt ligger det ute informasjon om rundt 13.000 hingster. 2008 og 2009 årgangen er kun tilgjengelig som pdf-format for øyeblikket.  

Databasen ligner litt på den svenske BLUP-siden, men har for noen av de eldre hingstene faktisk enda mer informasjon tilgjengelig. For en hingst som Gribaldi, født i 1993, kan du finne alt fra føllbeskrivelse, eksteriør- og sportsindeks til røntgenopplysninger. Du kan også lese kåringsresultatene og uttalelsen etter hingstens bruksprøve.

Det vil være mulig for alle å bruke databasen gratis frem til den står ferdig senere i år. Når den nye nettsiden er helt på plass vil databasebiten bare være tilgjengelig for medlemmer av KWPN.  KWPN opplyser ikke om når dette blir.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*