Søk etter hingster

Anky Van Grunsven og Painted Black. (Foto: Kit Houghton/FEI)Nå kan du i en begrenset periode bruke KWPNs nye hingstedatabase gratis.

KWPN holder på å ferdigstille en ny nettside med en søkbar database over alle hingster som har vært godkjent i avlsorganisasjonen. Så langt ligger det ute informasjon om rundt 13.000 hingster. 2008 og 2009 årgangen er kun tilgjengelig som pdf-format for øyeblikket.  

Databasen ligner litt på den svenske BLUP-siden, men har for noen av de eldre hingstene faktisk enda mer informasjon tilgjengelig. For en hingst som Gribaldi, født i 1993, kan du finne alt fra føllbeskrivelse, eksteriør- og sportsindeks til røntgenopplysninger. Du kan også lese kåringsresultatene og uttalelsen etter hingstens bruksprøve.

Det vil være mulig for alle å bruke databasen gratis frem til den står ferdig senere i år. Når den nye nettsiden er helt på plass vil databasebiten bare være tilgjengelig for medlemmer av KWPN.  KWPN opplyser ikke om når dette blir.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar