– Masse potensial

Dette innlegget ble publisert 11. juni 2009 og innholdet kan være utdatert.

Thomas Larsen og Andreas Helgstrand var enige om at ting var på riktig vei i Norge. Uttaket til unghest-VM nærmer seg – tirsdag var det samling igjen på Stall-K.

Før clinicen med Andreas Helgstrand tirsdag var det unghestsamling på Stall-K. 7 hester fikk igjen mulighet til å trene for danske Thomas Larsen, som har fått oppgaven med å hjelpe de norske unghestrytterne.

Så langt har de ikke sortert vekk noen av kandidatene. Beslutningen vil først bli tatt i begynnelsen av juli.

Både Larsen og Helgstrand var enige om at ting nå er på rett vei i Norge. Andreas kunne fortelle at under hans tid i Norge var det ingen overordnet plan for treningen.

– Som Andreas snakket om i dag så har han et treningssystem helt fra hestene er 4 år gamle. Det synes jeg også det er behov for her, sa Larsen.

– Nå har vi i en del år hatt Bjarne Nilsen og Ulrik Sørensen som landslagstrenere for ponni, junior, young rider og senior, men det har ikke vært noen til å ta tak i unghestene. Det har jeg nå fått ansvaret for og hele spekteret er da dekket, sa Larsen.

img_3767unghesttreningDen røde tråden
– Det er viktig med en rød tråd og det forsøker Ulrik, Bjarne og jeg å lage. Det er fint at vi har en ensrettet linje i utdanningen av hestene. Det er også lettere for rytterne å forholde seg til, sa Larsen.

Han kunne fortelle at han synes det blant de norske unghestene er en hel masse potensiale og mange riktig spennende hester. Men han var også klar på at han ikke vil sende norske ekvipasjer til Unghest-VM for enhver pris.

– De skal ikke reise for enhver pris. Det skal være sånn at de som reiser har muligheten til å gjøre en god figur. Og er de ikke klare så får de heller vente. For det er kvalitet nok og det kommer. Vi har mange riktig gode 4 år gamle hester det blir spennende å følge. Også skal vi bare ha litt mer kontinuitet i treningen.  Blant 6-års hestene er det flere av riktig god kvalitet som vi godt kunne være bekjent av å sende avsted, men de er ikke alle kommet helt langt nok utdanningsmessig.

Og i følge Larsen er det med byttene det kniper for mange.

– Som Andreas sa i kveld, han begynner å bytte med hestene når de er 5 år gamle og da har han riktig god tid. Vi har endel 6 år gamle hester av riktig god kvalitet som ikke har changementene på plass, og da er de ikke klare til å dra. Hvis de ikke kan det hjemme så skal de ikke avsted.

For Larsen er også opptatt av at Norge skal bli tatt seriøst.

– Hvis vi skal skape litt respekt rundt Norsk Varmblod og Norges Rytterforbund så skal vi også ha litt selvdisiplin og litt selvkritikk rundt hvem vi sender avsted, det er viktig.

Men tror han så at vi får se noen norske ekvipasjer i Verden i august?

– Det er et par emner, men noen ting må fortsatt på plass. Men det kan godt hende vi får et par hester av sted, sa Larsen, men mer ville han ikke røpe.

2 Comments

  1. Ble så glad når jeg leste dette!
    Jeg synes det er bra at de som ev. sendes til et unghest-VM faktisk skal være «i takt» med sin utdanning og at man ikke bare sender ekvipasjer fordi man skal fylle opp plassene. Veldig fint at dressuren har fått inn trenere med kunnskap og som vil at det skal gå bra for Norge som rytter/avlsforbund.
    VM eller ikke VM – Lykke til alle dere som har unghester!

  2. Takk til Nryf og ildsjelene i dressurutvalget som har fått et slik flott opplegg rundt utdanningen av de unge dressurhestene. Satser man på kvalitet hos unghesten (uansett «stambok» ), samt innsatsviljen og talentet hos rytterne, så kommer resultatene i sporten. Det skal bli spennende å følge opplegget i tiden fremover.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*