Drektig?

Dette innlegget ble publisert 3. juni 2009 og innholdet kan være utdatert.

Veterinæren undersøker hoppene hjemme. (Foto: Eva Kindahl)Det var det store spørsmålet i dag da mine to veterinærer kom og sjekket Buttan, og de er ikke to fordi at Buttan er vanskelig å ha med å gjøre.

Den ene veterinæren er ganske ny i faget og siden Buttan er ei grei dame så synes jeg det er helt topp at hun er med og «øver».

Det må til for at våre veterinærer skal bli flinke i faget og kunne videreutvikle sine kunnskaper. Selv om det ikke er nok med to hopper i året for å få den erfaringen som kreves så er det i hvert fall en start.

Vi både sjekker og seminerer hoppene her hjemme hvis ikke de av spesielle anledninger må stå på stasjon. Da slipper de å reise og siden de er så greie fungerer det også fint uten undersøkelsesspilt.

(Foto: Eva Kindahl)Vi bruker enkelt og greit åpningen på boksen og snur bare rompa på hoppene dit. Veterinæren har med ultralyd også er vi i gang.

Dessverre var ikke Buttan drektig denne gang, men hun stod med et fint egg på 3 cm så nå har jeg ringt til JJ Horses og bestilt mer sæd som kommer mot slutten av uken.

Føllene begynner å ha det riktig så morsomt sammen. De har blitt sluppet ut på nytt beite og de farer rundt i full fart sammen – det er så herlig å se på dem!

Når det er fint går de ute om natten men jeg tar dem inn noen timer på kvelden så de får sove litt og hoppene får kraftfôr.

Copy er riktig tillitsfull og nesten hver kveld har vi en liten kosestund!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*