Kjøpt i mørket

Dette innlegget ble publisert 19. mai 2009 og innholdet kan være utdatert.

Per Martens med You You xx under Eliteskuet i fjor. Nå avler Stall Ekra Gård videre på døtrene hennes.  Per Martens kjøpte en av fullblodshoppene sine praktisk talt i mørket på galoppbanen. Men det viste seg at magefølelsen var rett og hun hoppet til 8,5.

Hvem, hva, hvor:

Turid Hammer og Per Martens driver Stutteri Ekra Gård på Sørum. Før var det også hingstestasjon på gården, men begge er i full jobb og dermed blir det ikke tid til alt. De eier hingstene Laurin og Captain Hook og har avlshopper og unghester hjemme på gården.

1. Hvor mange føll venter dere i år og hvem er de etter?

Ekra’s Luna Mezzo er drektig med Contendro I. Vi har også to fullblodshopper. En 5 år gammel hoppe vi kjøpte fra galoppbanen, Luz Arcal xx e. Chequer xx/Catrail xx, hun var i år drektig med Laurin, men mistet dessverre føllet. Den andre er Wildwood xx etter Free Forester xx/Khalkis xx. Hun har fått et hingsteføll etter Laurin allerede i år. Det er det andre avkommet hennes etter Laurin.

2. Hvilke hopper skal bedekkes i år og med hvem?

Begge fullblodshoppene skal bedekkes, Wildwood og Luz Arcal, Ekras Loubi Doubi som er en 3-åring etter Laurin og You You xx og en sportsponnihoppe. Vi kommer til å bruke  Captain Hook på Wildwood, Laurin på Luz Arcal og Captain Hook på Ekras Loubi Doubi.

3. Hvorfor valgte dere å avle på hoppene?

Captain Hook under hingstekåringen på Brunstad i år.Med Wildwood er det på grunn av avstamingen. Hun er etter Free Forester xx og halvsøsteren til Wildvogel xx som har vist seg å være veldig interessant i avlen. Med Luz Arcal var det mye tilfeldigheter at vi kjøpte henne. Vi var med noen andre som skulle kjøpe hest på Øvrevoll. Hun er en billedskjønn hoppe og ser ut sånn som en fullblodshoppe skal se ut i min mening. Det var mørkt, hardt og glatt så vi fikk bare sett henne i skrittemaskinen og i boksen. Men jeg tenkte at med en sånn skulder og et sånt kryss må den ha gode gangarter. Og det viste seg jo at hun har 3 gode gangerter og også hopper bra.

I det tilfellet var det flaks mer enn noe annet at vi fant en fullblodshest til som kunne hoppe. Det skal jo ikke være mulig å kjøpe en hest i en mørk boks som hopper til karakteren 8,5. Hun hopper som en holsteiner bak. Så får vi se hva det blir, jeg har ingen illusjoner om at jeg kommer til å få en hoppe til som avler som You You. Hun var once in a lifetime.

4. Fornuft eller følelser ved valg av hingst?

Hva skal jeg si som bruker mine egne hingster? Men jeg er nok den største kritikeren til mine egne hingster. Hvis jeg ikke er ordenlig fornøyd med Captain Hook så avler jeg ikke videre på han. Både hopper og hingster må bevise at de duger. Det er klart det er fornuft i det, jeg hadde ikke brukt mine hingster hvis de ikke passet. Laurin ble kjøpt til fullblodshoppene og Captain Hook er kjøpt for å matche Laurin-hoppene. Vi ville ha en Cassini II hingst for at den skal passe til Laurin-hoppene. Capitol-blodet trenger vi jo uansett. Jeg tror at blodsmessig kan han kunne matche Laurin-døtrene veldig godt.

5. Planlegger dere å dra på føllskue med årets føll?

Vi har aldri prioritert det. Det kunne sikkert vært hyggelig å dra på føllskue, og spesielt neste år med Captain Hook-føllene. Men det er et spørsmål om tid. Jeg har ikke så tiltro til at det er de beste hestene som blir plukket ut der. De ser nok etter andre ting. Vi var på føllchampionatet i Hannoverforbundet i fjor så det er interessant å se på føll, men det er noe med å prioritere tiden vår med å dra på føllskue. 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*