Norskfødte prioriteres

Dette innlegget ble publisert 7. april 2009 og innholdet kan være utdatert.

Danske Thomas Lassen og norskeide, men danskfødte, Stall-K's Hero Flower representerte Norge i Unghest VM dressur i fjor. Det er etter hvert mange som har lovende unghester i Norge. Men hvordan kan man kvalifisere seg til unghest-VM i dressur?

På dressursiden har det nå kommet mer konkrete kriterier for uttaket og det vil i fremtiden bli lagt enda mer vekt på at det er et avlschampionat og at ekvipasjene representerer Norsk Varmblod.

Norsk avl er fortsatt i en situasjon hvor det nok ikke er realistisk å kunne sende bare NV-hester riktig ennå, men det fungerer sånn at hester som er førstegangsregistrert i Norsk Varmblod vil ha førsteprioritet så sant de har oppnådd kravene som settes til resultater.

Hesten må ha oppnådd minst 75 prosent (7,5) på to kvalifiseringsstevner i Norge sin respektive FEI-klasse. I tillegg må hesten ha oppnådd minst samme resultat ved et stevne i utlandet. Likeledes må hester som befinner seg i utlandet ha oppnådd samme poengsum ved to stevner i utlandet og ett i Norge. Stevneresultatene må være oppnådd før 1. juli.

Uttaket vil være et samarbeid mellom Norges Rytterforbund ved grenutvalget og Thomas D. Larsen og Norsk Varmblod. Det er Norsk Varmblod som avlsforbund som vil ha siste ord i uttaket som vil bli offentliggjort innen 10. juli i år.

Unghestsamlinger
Grenutvalget i dressur og Norsk Varmblod har nå gjennom et samarbeid fått dratt i gang unghestsamlinger for dressurhester i alderen 4-6 år. De har hyret inn den danske rytteren Thomas D. Larsen til å trene de norske unghestrytterne. Første samling var i mars og Norsk Varmblod melder at hele 21 ryttere møtte opp for å få en tilbakemelding på sin hest.

Det planlegges 3-4 samlinger før sesongen starter og neste gang er i Drammen torsdag og fredag denne uken. Det vil bli foretatt uttak for videre satsing samtidig som det er mulig for nye ekvipasjer å bli med.

2 Comments

  1. På vegne av norske oppdrettere , – er vel fremstillingen noe i overkant beskjeden med henblikk på Norskfødte hester i VM-sammenheng…………..
    I perioden 2003-2007 har totalt 5 Norskfødte hester deltatt i Unghest-VM / dressur for Norge, og dermed er det vel all realistisk grunn i hele verden til å tro at norske oppdrettere vil klare bragden igjen !!!!

  2. Det var altfor upresist formulert av meg, det skal stå bare NV-hester. Men uansett er det ingen tvil om at norske oppdrettere har fått til masse bra, og vi gleder oss veldig til å følge med videre!

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*