Le Champ ute av avlen

Dette innlegget ble publisert 28. april 2009 og innholdet kan være utdatert.

Le Champ Ask ved løshoppingen i Herning. Hingsten ble fløyhingst for 3-årsholdet.Danske Blue Hors har besluttet å ta fløyhingsten Le Champ Ask midlertidig ut av avlen.

Blue Hors melder i dag at hingsten La Champ Ask har store problemer med sædkvaliteten. Nesten alle inseminerte hopper i Danmark og utlandet har ikke blitt drektige, forteller Esben Møller til Ridehesten.com. Til tross for at sæden så bra ut ved tapping, og at resultatet fra undersøkelser av sæden ser bra ut, er drektighetsresultatet altså ikke tilfredsstillende.

I den forbindelse har stutteriet i samråd med dyrlege Jesper Møller Nielsen bedt professor Sieme fra Tierärztliche Hochshule i Hannover om å undersøke sæden. Sieme regnes som en av verdens fremste eksperter på området.

Dermed er Le Champ Ask tatt ut av avlen til resultatene av undersøkelsene foreligger, forteller Esben Møller. Hingsten ble kjøpt for den svimlende sum av 1,1 millioner euro ved auksjonen i Vechta.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*