Et avlsforbund dominerer

Dette innlegget ble publisert 18. april 2009 og innholdet kan være utdatert.

Steffen Peters og Ravel (foto: Kit Houghton/FEI).Nederlandske KWPN har helt klart flest hester til start under årets verdenscup-finale.

KWPN har en fjerdedel av spranghestene og nesten halvparten av dressurhestene. I dressuren har de også dominert stort.

Under OL i Hong Kong var alle de tre medaljørene KWPN-hester: Hickstead, Ninja La Silla og Authentic. I Las Vegas var fem av de seks første på resultatlisten nederlandske, av i alt 15 hester. Én KWPN var da strøket før klassen.

Resultatene fra torsdagens Grand Prix-klasse:
1. Steffen Peters – Ravel (Contango x Hautain) KWPN 77,915%
2. Anky van Grunsven – IPS Painted Black KWPN 74,170%
3. Isabell Werth – Satchmo HANN 73,745%
4. Hans Peter Minderhoud – Exquis Nadine KWPN 73,064%
5. Ashley Holzer – Pop Art KWPN 72,511%
6. Jeanette Haazen – Nartan KWPN 70,383%

Svenske ASVH har med to svenskfødte hester til Las Vegas, nemlig Madick i sprangfinalen og Briar i dressur. Briar er også godkjent i KWPN. Dansk Varmblod stiller med tre hester i Las Vegas. Alle er hopper. To av dem er kvalifisert for sprang, én i dressur. Alle hestene er kvalifiserte i hver sin liga utenfor Europa.

I den mexicanske liga er det spranghesten Frida (Come Back II/Limelight) som er kvalifisert med mexicaneren Enrique Gonzalez, men det er i den sentraleuropeiske ligaen at spranghesten Ragazza (Rambo/Atlantic) ble kvalifisert med sin rytter, russeren Vladimir Beletskiy. Frida er oppdrettet av Poul Nielsen, mens Birgit Jensen har oppdrettet Ragazza.

Dressurhesten Diamore (Diamond/Frühling) er kvalifisert fra den søramerikanske og asiatiske ligaen med colombianeren Marco Bernal. Den 13 år gamle hoppen er oppdrettet av Dorthe Freund.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*