Snart Herning

Dette innlegget ble publisert 3. mars 2009 og innholdet kan være utdatert.

Denne uken starter Dansk Varmblods hingstekåring. Fra torsdag vil mer enn 50 hingster vise seg frem for kåringsnemda i messehallene i Herning i Danmark. Men noen av de kanskje mest spennende kandidatene melder nå avbud.

Swix her under testrytter Nikolaj Kowalski på Brunstad i år.I år er det to norskeide hingster som skal til DV kåringen. 4 år gamle Swix etter Sandro Hit/Depardieu eies av Kristin G. Andresen.  Han ble kåret i Norsk Varmblod i januar i år forberedes for øyeblikket til den danske kåringen hos Holga Finken i Tyskland, melder JJ Horses på sin hjemmeside.

3 år gamle Rachmaninov er etter Blue Hors Romanov/Marquise og oppdrettet av Jarle Berg, men eies nå av JJ Horses. Rachmaninov ble ikke kåret på Brunstad tidligere i år. Den norske kåringsnemda begrunnet dette med en samlet lav vurdering. Men Rachmaninov prøver seg allikevel i Herning og hingsten står for øyeblikket hos Hans Jørgen Hoeck i Danmark. JJ Horses melder på sin hjemmeside at forberedelsene er i rute.

RayBan kommer ikke
For noen uke siden ble det kjent at JJ-gutta hadde bestemt seg for å ikke ta med JJ RayBan til Herning allikevel. Denne hingsten etter Rasaclino/Londonderry som de kjøpte fra hannoveranerauksjonen i fjor høst sammen med Karen Helene Gjerde ble kåret for to år i Norsk Varmblod i januar før han tok Sverige med storm under ASVHs bruksprøve på Flyinge forrige måned. Grunnet den gode responsen bestemte de seg dermed for å fokusere på det norske og svenske markedet i år.

Flere avbud
Men JJ Rayban er ikke den eneste som har meldt avbud til Herning. Blue Hors meldte i forrige uke at deres unghingst Blue Hors Bentley ikke vil møte grunnet en skade. Denne hingsten er etter Belissimo M/Weltmeyer og ble kjøpt fra hannoveranerakusjonen i Vechta av Blue Hors sammen med Paul Schockemöhle. Blue Hors Bentley ble auksjonens dyreste hingst og vil stå hos Schockemöhle i bedekningssesongen. Han er også kåret i Oldenburg.

– Det er riktig ergerlig, at vi ikke kan presentere Bentley for de danske avlerne i Herning, men han kommer til etterkåringen den 15. april 2009 på Vilhelmsborg, forsikrer Esben Møller Ridehesten.com.

Fløjen kommer ikke
Heller ikke fløyhingsten fra oldenburgerkåringen i Vechta vil bli klar til Herning. Fürsten Ball, som er etter Fürst Heinrich/Donnerhall, er også skadet og vil derfor også meldes til etterkåringen på Vilhelmsborg neste måned.

– Under oppvarmning til Schockemöhles hingstefremvisning den 1. februar trådte Fürsten Ball feil og pådro seg en vridning i det ene forkneet. Skaden har krevd ro, men gjenopptreningen er i full gang og ser fornuftig du, forteller eier Lone Bøegh Henriksen fra HP Horses til Ridehesten.com.

Etter planen
Mens hos tidligere berider ved Blue Hors, Andreas Helgstrand, går forberedelsene tilsynelatende etter planen. Helgstrand startet opp for seg selv i fjor høst og driver nå Helgstrand Dressage. Andreas selv vil holde clinic torsdag kveld sammen med Andreas Schou og vil bli å se på et par av de mer utdannede hingstene han har på stallen i løpet av de fire dagene.

Anna Blomgren som jobber for Andreas rir også flere avlshingster som vil bli å se i dressurklassene som går parallelt med kåringen. Svenske Anna rir de tre hingstene Bøgegårdens Laurino, Uno Don Diego og Prinz K3 og vil starte samtlige i Herning.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*