Føllfest i Østfold

Dette innlegget ble publisert 16. mars 2009 og innholdet kan være utdatert.

Bråten Gård og JJ Horses arrangerer føllskue i juli.

Beste gangartsføll på Bråten Gård og JJ Horses føllskue i 2007 ble Eva Kindahls Ment II Be e. Tobajo Picez. Her sammen med hingsteeier Tormod Bakke Johnsen. (Foto: Hilde Haugsrud)De første føllene har begynt å melde sin ankomst og hos JJ Horses og Bråten Gård har de allerede begynt å planlegge sommerens føllskue. De har nå invitert alle hoppeeierne som bedekket hos dem i fjor til det de omtaler som en føllfestival torsdag 30. juli.

Og dette kan fort bli en festdag for hoppeeierene, for JJ Horses opplyser i en pressemelding at premiepotten på skuet er på hele 100.000 kroner. Dette er fordelt likt på premiepenger og bedekningsrettigheter, hvilket nok kan komme godt med for de fleste hoppeeiere.

Hingstene dette gjelder for er Bergeruds Aragorn, Cicero van T&L, JJ Louis Vuitton, Kingsland, Tobajo Picez og White Talisman. Disse hadde tilsammen 120 bedekninger i fjor, ifølge Norsk Varmblods bedekningsstatistikk. Så disse hoppeeierene har nå sjansen til å tjene inn litt av utgiftene ved fjorårets bedekning allerede når føllet bare er noen måneder gammelt.

Et hingsteføll etter Aurelio eid av Cecilie Kilde viser seg frem under skuet i 2007. (Foto: Hilde Haugsrud)Det vil bli egne avkomsklasser for de forskjellige hingstene i tillegg til utnevnelse av «Beste Føll» både på sprang og dressursiden. Dommer ved skuet vil være den danske dommeren og mangeåringe medlem av den danske kåringsnemda Poul Graugaard. Poul Graugaard har også dømt regelmessige ved Norsk Varmblods skuer de siste årene og vært konsulent i forbindelse med de norske hingstekåringene.

– Startberettigende er samtlige kunder ved våre avlsstasjoner. Tilbudet gjelder også kunder som har benyttet import sæd. Vi håper våre bedekningstall fra i fjor resulterer i riktig mange deilige føll, og 150 kunder fra 2008 vil motta en personlig invitasjon på forsommeren. Vi ønsker at arrangementet skal være en møteplass mellom avl og sport, og en markedsmulighet for våre kunder, skriver JJ Horses på sin hjemmeside.

Hope e. Clinton I/Concorde eid og oppdrettet av Dag Ove Kingsrød deltok på skuet i 2007. De to avlsstasjonene arrangerte et lignende uoffisielt skue i 2007 som de synes var veldig vellykket. Da møtte 33 føll som også da ble bedømt av Poul Graugaard.

I år er ambisjonen 50 deltakende føll og Ole Jørgen Jørgentvedt fra JJ Horses inviterer alle til å ta turen.

– Dette er en unik mulighet for publikum til å få sett mange avkom etter våre stasjonshingster samtidig, og man får selv mulighet til å gjøre seg opp en mening om hvordan hingstene avler.

Har du fått føll i år? Sjekk ut vårt føllgalleri – og send oss bilde av din lille!

2 Comments

  1. Count me in! Dette blir en bra dag tror jeg! Håper begge føllene kommer ukomplisert til verden, og er klare denne dagen! 🙂

  2. Var der for to år siden, savnet det i fjor og gleder oss allerede! Vi ser frem til to friske føll og viser dem begge.

    Lykke til med avlsessongen JJ Horses.

1 Trackback / Pingback

  1. Føllfestivalen 2010 dekkes av Tidningen Ridsport/Sverige! | RR Reierstad Ridehest

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*