Kyra på norsk jord

Dette innlegget ble publisert 4. februar 2009 og innholdet kan være utdatert.

vera.jpgUnder AEG hadde Kristin G. Andresen klart å få selveste Kyra Kyrklund til å komme til Vestfold og holde clinic.

Det ble en meget inspirerende og nyttig time for de rundt 2.000 hesteinteresserte som hadde tatt turen til Brunstad onsdag kveld.

Det som slår en når en hører på Kyra er at alt hun sier og gjør er så gjennomtenkt. Det finnes mange gode trenere der ute, men hun har en egen evne til å forklare tingene på en måte som gjør at en forstår det bedre. Som hvor viktig det er å holde hesten innenfor rammene og tillate den å jobbe med ryggen.

Hun demonstrerte også på en ypperlig måte hvor viktig det er å sitte korrekt for å kunne innvirke riktig på hesten. Hun brukte det velkjente trikset med å bruke tøylen til å vise hvor lett hun – eller hesten – kunne dra rytteren ut av balanse, for så å ved hjelp av en enkel øvelse posisjonere rytteren mer korrekt og dermed skape en ramme for hesten. Ved å be rytterne bruke magemusklene sine og skyve albuen tilbake mot hennes hånd hadde hun plutselig skapt en helt annen kontakt og balanse i rytteren. Det hadde også tydelig innvirkning på hvordan hestene gikk.

Vi fikk først se to unge ponniryttere ri, før Vera Galtung med norskfødte Omas Little Big og Isabel Bache med De Noir viste mer avansert arbeid.

Gjennomgående i Kyras filosofi er at hun gjør det enkelt, men allikevel så effektivt, både for hest og rytter. Før hun sendte oss tilbake ut i den norske vinternatten ga hun oss også et lite visdomsord med på kjøpet:

– Hvis du alltid gjør det du  alltid har gjort, vil du alltid få det du alltid har fått.

Og for de av oss som ikke er fornøyd med det, er det bare å jobbe videre for å få det bedre!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*