Utmerkelser til avlshingster

Dette innlegget ble publisert 20. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Flere hingster har de siste dagene fått æresbetegnelser i de to naboforbundene KWPN og BWP.

BWP utnevnte nylig sju elitehingster i sprang.

Amaretto d’Arco (Darco/Tenor Manciais)
Apple Juice (Tresor d’Opaline/Fier de Lui)
Basje (Urillo van de Heffinck/Apache du Forest)
Spender S (Silbersee/Caretino)
Vancouver d’Auvray (Heartbreaker/Jokinal de Bornival)
Wandor van de Mispelaere (Landor S/For Pleasure)

Spender S er svenskfødt og eies av sine oppdrettere, Helene og Thomas Sandström. Han er født i 1995, og ble godkjent i BWP for ett år siden. Spender S ble tidligere konkurrert av Maria Gretzer, men flyttet til Jos Lansink i Belgia for nesten to år siden. Av prestasjoner har ekvipasjen fått flere internasjonale plasseringer, og blant annet vunnet en av delkonkurransene i Global Champions Tour 2007.

(Saken fortsetter under videoen)

I KWPN har flere avlshingster fått utnevnelsen «Keur Stallions». Her finner vi dressurhingsten Negro (e. Ferro/Variant) som med sin eier Anne van Olst vant KWPNs hingstekonkurranse i 2001 og 2001, og som fikk best resultat av de nederlandske hestene under unghest-VM i 2001 i Verden. Ulykkeligvis fikk hingsten en skade, og måtte tas ut av sporten. Negro har en dressurindeks på 143 poeng, og mange gode avkom som gjør det bra i sporten, bl. a. Tardi, Valegro og Troy. Spranghingsten Larino (e. Concorde/Armstrong) mottok også et slikt predikat. Den 16 år gamle skimmelen har blant annet avkom som Redefin og Siep.

(Saken fortsetter under videoen)

Den legendariske hingsten Heartbreaker (e. Nimmerdor/Silvano) fikk utnevnelsen keur stallion allerede i 2004, men blir nå altså hedret med den høyeste tittel en KWPN-hingst kan få for sine avkoms fenomenale innsats i sporten – «preferent sire». Med avkom som Lingotto, Orlando, Quarts Music, Quasimodo, Quickfeuer van Koeckshof, Robin, Heartbeat og spesielt Toulon har Heartbreaker utmerket seg. Hingsten hadde selv en kort, men suksessrik karrière i sporten sammen med Peter Geerink.

(Saken fortsetter under videoen)

Hingstene vil bli gjort ære på under KWPNs hingstekåring i ‘s Hertogenbosch den 6. februar 2009, hvor for øvrig hingstekåringen og auksjonen blir sendt live på web-tv.

(Forsidebildet: Hingsten Heartbeat (e. Heartbreaker/Ramiro Z)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*