Utenlandsk dominans

Dette innlegget ble publisert 28. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

I onsdagens andre kvalifiseringsrunder for 6- og 7-åringene var det de utenlandske rytterne som kapret de gjeveste plassene.

Thomas Sandgaard vant klart blant 6-åringene med Landlyst Shania som fikk karakterene 8, 8 og 8 for kapasitet, ridbarhet og teknikk. Det var et dårligere resultat enn dagen før, da ekvipasjen endte med en totaltkarakter på 8,5. Med en feilfri runde ble da totalen også 8. På de neste plassene kom norske Iselin Haahjem Gjendemsjø på den nederlandske vallaken Warrior (e. Cavalier) og John Gunvar Knutsen på belgiskfødte Donnatella (e. Poor Boy/Cor de la Bryere).

Den kårede hingsten Cointreau kom på en hederlig 4. plass med en total på 7,5. Av totalt 32 ryttere fikk 8 plassering. Eneste norskfødte i klassen var Lusifer (e. Löjtnantshjärta) som med en 9. plass ble første uplasserte i klassen. Vallaken, ridd av Hege C. Tidemandsen, ble belønnet med 7 + 7 + 6,5 som gav en sluttsum på 6,8.

Piet Raymakers jr.trakk det lengste strået i 7-åringenes championatklasse, hvor han på Van Schijndel’s Valentino (e. Cavalier) fikk karakterene 9 + 8,5 +  7,5 og dermed endte med totalen 8,3. Hele tre stykker endte på 8 i total, og måtte derfor dele 2. plassen. Marc Bettinger og Quanthago (e. Quebec/Carthago) fikk karakterene 9 + 7,5 og 7,5 men måtte altså dele plasseringen med to nordmenn.

Én av dem er en tidligere kåret hingst i Norsk Varmblod, nemlig Happy Irco (e. Irco Mena/Little Q). Etter å ha gått i avlen noen år, besluttet Camilla Krogh Sørensen å kastrere ham – og i dag fikk hingsten karakterene 8,5 + 7,5 + 8. Morten A. Djupviks Victorie G endte på samme totalsum med delkarakterene 8,5 + 8 + 7,5. Den eneste norskfødte ble ridd av Anita Sande. Astoria (e. Aston) fikk 7,5 + 7 + 6,5. Med ett riv ble totalen 6, noe som holdt til en 15. plass av 27 startende.

Saker fra AEG

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*