Lurt på hvordan KWPN gjør det?

Dette innlegget ble publisert 22. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Rolf-Göran Bengtsson red inn til en sølvmedalje i OL med KWPN-hesten Ninja La Silla etter Guidam, som er representert i finalen. (Foto: Kit Houghton/FEI)KWPN inviterer nå interesserte utlendinger til å lære om hvordan de velger ut sine hingster.

Under kåringen i begynnelsen av februar vil den hollandske avlsorganisasjonen arrangere noe de kaller KWPN College. Selve opplegget vil finne sted i hovedarenaen i s’Hertogenbosch og det blir en blanding av foredrag og praktiske demonstrasjoner.

Det er lagt opp til flere diskusjoner om sammenhengen mellom avl, blodlinjer, utvelgelse og topp sportshester. Jacques Verkerk vil innlede om funksjonalitet og eksteriør og bruke flere hester til å illustrere sine poenger.

Medlemmer av kåringskomiteen vil diskutere bruksprøvens rolle i utvelgelsesprosessen mens forskjellige hester blir vist under rytter og det vil også bli en demonstrasjon av bruksprøven og selve utvelgelsesprosessen. De sprangbetonte hingstene vil bli diskutert av Pieter Kersten og Daan Nanning. Mens Jacques Laarakkers, Wim Ernes og Frenk Jespers sier sin mening om de dressuravlede hingstene.

Ellers kommer også Rolf Gøran Bengtsson og snakker om sin KWPN-vallak Ninja La Silla og OL-medaljen de oppnådde sammen. Tilsvarende vil en dressurrytter som konkurrerte en KWPN-hest under OL i fjor fortelle om sine erfaringer.

Så om man ikke allerede har planlagt en tur til s’Hertogenbosch i begynnelsen av februar, så er kanskje dette grunn til å vurdere det. KWPN oppfordrer i hvert fall de som ønsker å delta under KWPN College til å sende dem en e-post. Mer informasjon finner du på KWPNs hjemmeside.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*