Hingstene møttes igjen i Deurne

Dette innlegget ble publisert 15. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

knhskwpn2

Siste kvalifisering i GMB KNHS/KWPN hingstekonkurranse er nå overstått. Gårsdagens runde ble avholdt i Deurne i Sør-Holland. Finalen går i s’Hertogenbosch under KWPNs hingstekåring i begynnelsen av februar.

Dressurhingstene
På Z-nivå var Vivaldi og Hans Peter Minderhoud nok en gang overlegne. Vivaldi er en 7 år gammel hingst etter Krack C/Jazz. Dette var hans fjerde seier av fire mulige og dommerne belønnet han med hele 90.9 prosent denne gangen, hvilket var over 10 prosent bedre enn nummer to, Decor Sandro’s Match. Denne Sandro Hit-sønnen ris av Mirelle van Kemenade-Witlox og de oppnådde 79.5 prosent.

I M-klassen var det tynt i rekkene denne gangen og kun 4 hester stilte til start. Seieren gikk til en nyankommer som ikke har startet noen av de tidligere klassene i årets GMB Hingstekonkurranse. Wynton er en 6 år gammel sort hingst etter Jazz/Matador II og ris av Edward Gal. Ekvipasjen oppnådde hele 90 prosent og vant klassen klart. Prado-sønnen Winningmood ridd av Diederik van Silfhout ble en klar nummer to med 78.9 prosent. Winningmood var til start i Zuidroek og Hengelo også under Emmelie Scholtens, men uten å hevde seg i toppen.

På L-nivå i denne fjerde runden var det igjen Zizi Top som var best. Den nå 5 år gamle hingsten etter Tango/Jazz  har bare gått bedre og bedre. De to første rundene var han og rytter Hans Peter Minderhoud slått knapt av Lancet-sønnen Ziësto ridd av Gerdine Maree, men i Zuidbroek var han klart best og gjentok bedriften i går i Deurne med 88.6 prosent. Det betyr at begge hingstene dermed har to seire og to annenplasser og er kvalifisert til finalen.

Hans Peter Minderhoud har gjort seg bemerket med flere hingster gjennom konkurransen. Her rir han hoppa Exquis Nadine under Olympia i 2007. Foto: Kit Houghton/FEI

Spranghingstene
På sprangsiden har L-klassen vært dominert av to hingster så langt. De to første startene i Hengelo og Roosendaal ble vunnet av Carambole e. Cassini/Capitol I, fulgt av Zidane e. Ladas/Graf Grannus med en annen og tredjeplass før han gikk helt til topps in Zuidbroek . Men i Deurne i går var det Zavall e. Casall/Emilion som var best etter å ha ligget blant de fem beste de første 3 rundene. Hingsten eies av VDL Stud og ris av Anglique Hoorn.

På M-nivå har det vært mer åpent så langt med store forandringer i toppen. Men i Deurne var det vinneren fra første runde i Hengelo som nok en gang hoppet best. Casco Boy er etter Casco/Lucky boy og ris av Sander Geerink.
Mark Martens and Wizzard of the Silverhoeve e. Lupicor ble nummer to. Casco Boy er en oldenburgerhingst, mens begge disse hingstene er kåret i den Anglo Europeiske Stamboken. Dermed ble beste KWPN hingst i går Wallenberg e. Stakkato/Libero H på tredjeplass.

I den høyeste sprangklassen, Z-nivå, var det vinneren fra Roosendaal, Quote etter Quidam de Revel/Landgraf I som seiret nok en gang. Annenplassen gikk til Heartbreaker-sønnen HBC Regilio ridd av Kristian Houwen.

Klart for finale
Denne rene hingstekonkurransen arrangeres av det nederlandske avlsforbundet KWPN i samarbeid med KNHS, Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Fire runder med kvalifiseringer er nå overstått i Hengelo, Roosendaal, Zuidbroek og Deurne.

Hingstene konkurrerer i klasser etter alder og nivå. Etter de fire rundene er det de to beste resultatene som brukes til å bestemme hvem som får starte finalene i ’s-Hertogenbosch i februar.

Kilde: KWPN

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*