Hingstekonkurransen fortsetter

Dette innlegget ble publisert 1. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

På årets nest siste dag møttes noen av Hollands fremste hingster til tredje runde i GMB KNHS/KWPN hingstekonkurranse.

Denne rene hingstekonkurransen arrangeres av det nederlandske avlsforbundet KWPN i samarbeid med KNHS, Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, og tredje runde fant sted i Zuidbroek.

Hingstene konkurrerer i klasser etter alder og nivå. Etter fire runder er det de to beste resultatene som brukes til å bestemme hvem som får starte finalene i ‘s-Hertogenbosch i februar.

Dressur
Dagen begynte med den vanskeligste dressurklassen, klasse Z, for hingster født i 2002 eller tidligere. Denne klassen ble, som i de to foregående rundene, vunnet av Vivaldi e. Krack C/Jazz som ris av Hans Peter Minderhoud. De oppnådde hele 88 prosent, hvilket var en stor forbedring da de vant i både Hengelo og Roosendal med rundt 81 prosent. Hans Peter Minderhoud kapret andreplassen også med Johnson, en 6 år gammel hingst etter Jazz/Flemmingh. De oppnådde 81 prosent. Johnson vant hingstekonkurransen 2007/2008, da på M-nivå.

Se video av Hans Peter Minderhoud og Vivaldi fra ‘s-Hertogenbosch i 2006:

I M-klassen, som er  for hingster født i 2003 eller tidligere som konkurrerer på M-nivå, er det en hingst som har vært klart best hele veien. Westpoint e. Jazz/Michelangelo, ridd av Emmelie Scholtens, vant klassen med 83.50 prosent og står dermed ubeseiret før den siste runden i januar. Emmelie Scholtens tok også hjem andreplassen med Flemmingh-sønnen Westenwind som oppnådde 78.00 prosent.

På L-nivå er det også de samme hingstene som har dominert så langt. Men i denne tredje runden ble det byttet litt om i toppen. Nå var det nemlig Zizi Top e. Tango/Ferro som var best med 84.50 prosent. Ziësto e. Lancet/Clavecimbel som vant i Roosendaal måtte dermed nøye seg med en annenplass etter å ha oppnådd 82.50 prosent. Zjengis Kahn e. Rousseau/Rubinstein som også har ligget helt i toppen i de to første rundene måtte denne gangen nøye seg med en syvendeplass.

Sprang
Etter å ha vunnet det to første startene på L-nivå måtte Carambole denne gangen se seg slått av Zidane, en hingst etter Ladas/Graf Grannus. Carambole e. Cassini/Capitol I, ridd av Willem Greve, ble nummer to.

Mens på M-nivå er det mer åpent etter at tre av fire runder er overstått. Vinneren av denne klassen i Zuidbroek ble Spartacus e. Stakkato/Grannus. Etter å ha blitt nummer fem i Hengelo og nummer fire i Roosendaal nådde han denne gangen helt opp og tok hjem seieren. Andreplassen gikk til Wolisco DDH e. Nolisco/Celano som i Hengelo og Roosendal har ligget et stykke lengre ned på listene.

I Z-klassen var det vinneren fra Hengelo, Utah e. Guidam/Amethist, som nok en gang seiret. Han ble fulgt av Quality Time, en Quantum-sønn født i 2002. Mens vinneren fra Roosendaal, Quote etter Quidam de Revel/Landgraf I, falt langt ned på listen denne gangen.

Det gjenstår nå kun en konkurranse før hingstenes to beste resultater vil bestemme hvem som får starte finalene i ‘s-Hertogenbosch i februar. Siste sjanse til å forbedre resultatet og kvalifisere seg er i Deurne 14. januar.

  • En oversikt over de forskjellige nivåene finner du her

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*