Konkurranse for avlshingster

Rolf-Göran Bengtsson red inn til en sølvmedalje i OL med KWPN-hesten Ninja La Silla etter Guidam, som er representert i finalen. (Foto: Kit Houghton/FEI)Halvveis i GMB KNHS/KWPN Stallion Competition 2008/2009 er det stort sett de samme hingstene som dominerer.

Denne rene hingstekonkurransen arrangeres av det nederlandske avlsforbundet KWPN i samarbeid med KNHS. Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie er en interesseorganisasjon – på lik linje med vårt rytterforbund.

Tanken bak arrangementet er at avlere og andre interesserte skal få bedre innsikt i konkurransepotensialet til godkjente hingster. Konkurransen går over fire runder i desember og januar før det hele avgjøres i finalen i ‘s-Hertogenbosh fra 4. til 7. februar. Så langt har det vært arrangert to konkurranser, den første i Hengelo den 3. desember og den andre i Roosendaal 11. desember.

Hingstene konkurrerer i klasser etter alder og nivå og må delta i alle klassene på sitt nivå før de to beste resultatene brukes til å bestemme hvem som får starte finalen.

L-nivå
Dressur: Hingster født i 2003 eller 2004 som konkurrerer på L-nivå eller lavere
Sprang: Hingster født i 2003 eller 2004 som konkurrerer på L-nivå eller lavere

M-nivå
Dressur: Hingster født i 2003 eller tidligere som konkurrerer på M-nivå
Sprang: Hingster født i 2003 eller tidligere som konkurrerer på M-nivå eller L-nivå med 10 eller flere poeng

Z-nivå eller høyere
Dressur: Hingster født i 2002 eller tidligere som konkurrerer på sitt vanlige nivå
Sprang: Hingster født i 2002 eller tidligere som konkurrerer på Z-nivå eller M-nivå med 10 eller flere poeng eller som konkurrerer i spesialkonkurranser på D-nivå

Dressur
Blant dressurhestene er det de samme hingster som har gjort seg bemerket så langt. På L-nivå er det Ziesto e.Lancet/Clavecimbel fulgt av Zizi Top e. Tango/Ferro på annenplass og Zjengis Kahn e. Rousseau/Rubinstein på tredjeplass. På M-nivå er det Westpoint e. Jazz/Michelangelo som har vært klart best i de to første rundene, mens på Z-nivå har Hans Petter Minderhoude regjert med de to hingstene Vivaldi e. Krack C/Jazz og Johnson e. Jazz/ Flemmingh.

Sprang
På L-nivå er det en hingst som har regjert de to første rundene. Carambole e. Cassini/Capitol I har vunnet begge klassene på dette nivået. På M-nivå ble første runde i Hengelo vunnet av Casco Boy e. Casco/Cascavelle mens det i Roosendaal var den belgiske hingsten Diabeau e. Clinton som stakk av med seieren. På Z-nivå var det Utah e. Guidam/Amethist som vant i Hengelo fulgt av VDL Vegas e. Atlantic/Acord II. Denne uken i Roosendaal var det derimot Quote e. Quidam de Revel/Jalisco som var best.

De neste to rundene vil finne sted i Zuidbroek 30. desember og Deurne 14. januar.

knhskwpn

Be the first to comment

Legg inn en kommentar