Danske avlshingster til Norge

Dette innlegget ble publisert 5. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Crelido på Katrinelund i 2006.Elitehingstene De Noir og Crelido, samt Cabachon er halvt norske.

Det er Kristin Andresen, gift med Johan H. Andresen jr, som har kjøpt seg inn i halvparten av de tre suksessrike hingstene. Andresen har et nært samarbeid med OL-rytter Stein Endresen i Sandefjord, og investerte hovedsakelig i den 5 år gamle Cabachon DVH 979 (Casall/Concerto II) som fremtidig internasjonal spranghest for sprangrytteren.

De Noir i trening på Katrinelund våren 2006.Endresen falt også for den 13-årige Crelido DVH 752 (Calido/Raimondo) som han har konkurrert med i høst. Senest i Geneve fungerte hingsten perfekt under det internasjonale sprangstevnet. Hingsten har ifølge Endresen en kjempestor kapasitet som hittil ikke har blitt utnyttet. Cabachon skal i januar delta i det norske 5-årschampionatet for så å delta i det danske.  Forhåpentlig vil han også komme til starte i Falsterbo og Zangersheide. Både Crelido og Cabachon skal starte under Herning i mars.

Elitehingsten De Noir DVH 812 (De Niro/Matcho AA) har 802 registrerte avkom i Danmark, og skal stå i ridning hos norske Isabel Bache i Tyskland, som har ridd ham siden oktober. For avlssesongen 2009 vil allikevel alle de tre hingstene stå hos Ib Kirk på Katrinelund.

De Noir og Isabel Bache kommer for øvrig til Arctic Equestrian Games på Brunstad, hvor han blant annet skal vises under Kyra Kyrklunds clinic – så her er det bare å kjenne sin besøkelsetid.

Kilde: Katrinelund.dk

2 Comments

  1. Helt topp 🙂 Denne siden er så bra, det burde være en link på Nvb sin side som er død, til denne nettsiden. Tror fortsatt denne fine siden deres er ukjent for mange og det er synd. Her får vi vite nytt om hva som skjer i Norge og utland. Spesiellt på dressur-sprang-avls- fronten.

  2. Hei, gøy å høre at siden vår faller i smak. Vi håper dere sprer det glade budskap, slik at flere får opp øynene for Avlshest.no. 🙂

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*