Velkommen til Avlshest!

Dette innlegget ble publisert 2. oktober 2008 og innholdet kan være utdatert.

Avlshest / Avlshest.no / Ridehestavl i Norge og utlandet Så er vi altså på nett. Velkommen til Avlshest.no – som består av to kvinner med en stor porsjon entusiasme for ridehestavl. Så langt har vi produsert et tilskudd til Norsk Varmblod hver og har planer om at det blir mange flere.

Som førstegangsavlere opplevde vi at det var så mange ting vi ville ha svar på. Men dessverre var det ikke så lett å orientere seg i jungelen av informasjon. Og i noen tilfeller var det også heller sparsomt med informasjon å oppdrive. Det finnes nå gode norske nettsteder for hesteinteresserte, men ingen av dem tar for seg ridehestavl i særlig grad. Så da gikk vi sammen for å fylle dette hullet. For hvis avlen i Norge skal komme noen vei tror vi at vi trenger nettopp mer informasjon.

Med kun en norsk varmblod under beltet selv kan en jo spørre om det ikke er litt voldsomt å begynne å fable om de store linjene og hvordan vi kan løfte den norske ridehestavlen. Men et sted må vi jo begynne.

Utenlandske blodlinjer

Norsk Varmblod gjør selvfølgelig en kjempejobb. Men vi tror vi kan bidra litt vi også. Gjennom å bygge opp et nyhetsnettsted hvor du til enhver tid kan finne informasjon om norsk og utenlandsk ridehestavl. Vi ønsker å ha hovedfokus på norsk avl da det her ikke finnes noe godt alternativ på nett i dag, men det er naturlig å også følge de andre europeiske avlsforbundene, særlig de skandinaviske. For i dag er det en stor grad av globalisering også når det kommer til ridehestavl. Og det øker stadig. En undersøkelse av svensk avl viser at bruken av utenlandske blodlinjer har gått fra rundt 20 % før 1980 til hele 80 % i 2007. Jeg aner ikke hva tallene er for den norske avlen, men en liten kikk på de hingstene som ble kåret i år indikerer at det går i samme retning.

Som journalist har jeg et utstrakt behov for informasjon og det er det vi ønsker å bidra med. Alt fra konkurranseresultater til forsking og intervjuer med forskjellige fagfolk. For personlig tror jeg det er en sterk sammenheng mellom informasjon og vellykkede avgjørelser. Vi har allerede begynt en intervjuserie hvor vi snakker med noen av de norske profilene innen avl. Så langt kan du lese hvilke tanker Kady Besseberg og Per Waaler har gjort seg.

Sjekk også ut vår følldatabase. Den er ganske begrenset enda, men vi håper å gjøre noe med det så snart som mulig. Hvis du har et norskoppdrettet føll selv, så send oss et bilde!

Vi setter også pris på å få tilbakemelding på hva du synes om siden – og hvis du har et tips til noe du synes vi bør skrive om så tar vi gjerne imot det.

1 Comment

  1. Hei. Kjempefint at noen lager et nettsted for ridehestavl. har vært et savn, da NV«s nettsted ikke er mye å skryte av. Avlshest.no er et meget oversiktlig og rikholdig nettsted, som får med det meste av nyheter fra både inn-, og utland. Lykke til videre!! Hilsen kjempefornøyd småskala- avler av varmblods ridehest. 2 føll i vår, og forhåpentlig 3 til våren. Stall Lasch

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*