Full pott for Tobajo

Dette innlegget ble publisert 9. oktober 2008 og innholdet kan være utdatert.

Region 1 (Østfold) avholdt sine 3- og 4-årstester på Tune Trav og Ridesenter i Sarpsborg 4. og 5. oktober.

Avlshest.no var tilstede under visningen av de yngste hestene på lørdag, og fikk se et bredt spekter av unghester. Dagen startet med løshopping og eksteriørvisning av alle hestene, før de mot slutten av dagen kom inn puljevis for å bli bedømt i gangarter og ridbarhet. Den norskfødte avlshingsten Tobajo Picez (e. Cortez, ue. Pik Trumph) var godt representert via sin første årgang, med hele fem deltagende hester.

Oppdretter og eier av hingsten, Tormod Bakke Johnsen, må være godt fornøyd med dagen hvor både beste sprang- og gangartshest var etter den 7-årige hingsten.

For selv med sprangavstamning oppnådde hingsten Tobajo Pik Disney (e. Tobajo Picez, ue. Walt Disney I) bl.a. hele 9,5 i karakter på både trav og galopp og kunne dermed innkassere premien for dagens beste gangartshest. Med en samlet karakteren 8,70 ble han dermed også beste norskfødte. En annen norskfødt imponerte også, men virket noe anspent og energiløs for dagen. Solbakkens Legenderry (e. Londonderry, ue. Chirac) fikk hele 9,5 i eksteriør, men med en litt svakere rideprøve og karakteren 8,57 ble det annenplass på hingsten som ble årets føll i 2005, oppdrettet av Nina Paulsen og eid av Sten Morten Ringsrud og Øivind Ødemotland.

På sprangsiden var det Aathens Akilles (e. Tobajo Picez, ue. Weltstar) som imponerte dommerene mest. Hingsten er oppdrettet av Gro Kjenner og Petter Haugen, men eies nå av Tormod Bakke Johnsen. – Hinderklok, og med en stor og velbalansert galopp, sa dommer Enar Tollig (swe) om unghesten, som fikk det eneste 10-tallet for dagen, i kapasitet.

Kommentarene var ellers at han hadde en noe ujevn frambeinsteknikk, og kunne ha brukt ryggen mer. Med karakterene 9 (teknikk) – 10 (kapasitet) – 8,5 (galopp) og 9,5 (temperament/samarbeidsvilje) ble Akilles dagens suverent beste spranghest, og dermed også beste norskfødte. Samlet karakter ble 8,98. Og Tobajo Picez-hestene regjerte løshoppingen på Tune. Av de seks første plassene på resultatlisten var fem etter Cortez-hingsten. Fellestrekkene for dem er at de hopper med svært god teknikk, men mangler litt eksplosivitet og styrke for å oppnå de aller høyeste karakterene.

Avlshest.no ser fram til å følge alle hestene framover i karrièrene.

Fullstendige resultater for både 3- og 4-års i sprang og dressur finner du her:

2 Comments

  1. Hei, Andrea. Vi hadde dessverre kun mulighet til å være til stede på Tune lørdag, og ikke søndag – det er foreløpig begrenset hvilke arrangementer vi kan få med oss. Vi vil forhåpentlig kunne dekke enda flere framover.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*