Breedersfinalen i dressur 2008

Dette innlegget ble publisert 1. september 2008 og innholdet kan være utdatert.

Årets finaler i Norsk Breeders Trophy i dressur ble avholdt på Epona Ryttersenter like utenfor Kristiansand i midten av august. På de fire dagene stevnet varte ble også årets norgesmester og vinneren av Stall-Ks 4-års cup kåret. Men det var ikke så veldig mange norskoppdrettede hester å se. Siril Hellljesen / Dorina / Norsk Breeders Trophy / NBT / Norsk Varmblod / Avlshest.no

Vinneren av seksårsklassen ble Siril Helljesen og hennes hoppe Dorina. Dorina er en dansk varmblodshest etter Blue Hors Don Schufro.

Om Dorina sa dommerne blant annet: «En velutdannet hest som har lett for å samle seg og som stort sett er i balanse.» I først avdeling oppnådde de 83.2 % og tok ledelsen i klassen. I søndagens finaleritt ble de belønnet med hele 87.8 %, hvilket sikret seieren med nesten ti prosent.

Nummer to ble Stine Gøtesen og Siv Hege Olafsen’s Verona som red til 80.6 i første avdeling og 80.2 i finaleprogrammet. Om denne hoppa sa dommerne:

Stine Gøtesen / Verona / Norsk Breeders Trophy / Norsk Varmblod / Avlshest.no

«Hesten har riktig nivå i henhold til utdanningsskalaen, men mangler noe letthet på fremparten.»

I femårsklassen var det Stall-K og Thomas Lassen som dominerte. Etter lørdagens førsteavdeling lå han i ledelsen med Stall-K’s Hero Flower med 82.4 % og som nummer to med Stall-K’s Dynamit med  80.4 %.

Og Stall-K’s Hero Flower var hakket bedre i finalen også. Denne dansk varmblodsvallaken er etter Blue Hors Hertug med Resident som morfar, og representerte Norge i Unghest-VM i Verden tidligere i sommer. Thomas Lassen / Stall-K's Hero Flower / Norsk Breeders Trophy / Norsk Varmblod / Avlshest.no

Søndag fikk ekvipasjen hele 87 % og igjen med Stall-K’s Dynamit som nummer to. Thomas har også kvalifisert begge hestene til semifinalen i Dansk Rideforbunds Championat for Unghester i Danmark senere i høst.

Beste norskfødte hest i 5-års klassen ble Solbakkens Francine ridd av Mette Ono Njøten. Denne hoppa etter D-Day/Chirac gikk til 74.20 og det holdt til en fin fjerdeplass.

Bilder av alle finalistene finner du her.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. avlshest.no» Bildegallerier » Finalistene i Stall-Ks 4-års cup
  2. avlshest.no» Bildegallerier » Bilder fra Dressur Breeders 2008

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*