Corlensky G II er trukket

Dette innlegget ble publisert 9. februar 2009 og innholdet kan være utdatert.
Corlensky G ble den store vinneren av hingstekåringen i 2006, og har høstet suksess både i sport og avl.

Nå har hans helbror, Corlensky G (e. Cornet Obolensky ue. Arpeggio), blitt trukket fra hingstekåringen på grunn av en ulykke i boksen på Flyinge. Under lørdagens veterinærbesiktigelse og ridning var hingsten uten anmerkninger, skriver Tidningen Ridsport på sine sider. Men før søndagens gangartsprøve ble det klart at ikke alt var som det skulle. Hingsten var blant annet opphovnet i frambena.

Corlensky G II ble kontrollert før gangartsprøven i går, og veterinæren slapp ham igjennom, men hingsten manglet sin vanlige spenst og gnist, noe også kåringsnemden noterte seg. Og i dag var det ingen forbedring å spore – derfor besluttet hans eiere å avbryte kåringen.


Omdöme gångarter

Samarbetsvillig hingst. Ger för dagen ett matt intryck. Svårt med bärighet i framför allt skritt och trav. Ryttare: Magnus Österlund

Vi er ganske sikre på hva som har skjedd ettersom det ikke bare er vår hingst som er skadet, forteller Jørgen Hemmingsen til Ridsport på telefonen. – Boksene er kledd innvending med en 0,5 cm tykk plastskive som lager en kant øverst. Formodentlig har han hengt fast oppe på veggen når de har vært oppe på bakbeina for å hilse på hverandre over kanten. Corlensky hadde dratt av seg begge skoene på frambena. Én lå i hans egen boks, mens den andre befant seg i naboboksen hos Baltimore.

Hemmingsen forteller videre at de, som alle de andre, må skrive under på en avtale hvor de godkjenner oppstallingen. Hvilke valg har man egentlig om man vil vise hingsten sin? spør Hemmingsen. – For vår del betyr dette at flere måneder med forberedelser har gått til spille. Ifølge ASVH skal det være overvåkning av hingstene på natten, men dette må ha pågått en stund før det ble oppdaget. De var først på morgenen vi oppdaget skadene. Men det er ikke lett å plassere skyld noe sted.

Det er ikke første gang Corlensky G II stiller til bruksprøven. I fjor måtte hingsten avbryte på grunn av sykdom.

– Vi kommer sannsynligvis til å sette hingsten i Tyskland for salg, eller for en 70-dagerstest. Å komme til den svenske hingstekåringen en tredje gang er helt uaktuelt, det koster for mye, sier Jörgen Hemmingsen til Ridsport.

Mer informasjon om den svenske hingstekåringen og bilder finner du på TidningenRidsport.se.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*