Ny spranghingst til Flyinge

Hingsten Odermus R skal stå på Flyinge i 2009 sesongen. (Foto: Faksimile Flyinge.se)Flyinge melder på sin webside at de har sikret seg enda en hingst til sin kolleksjon for avlssesongen 2009.

Flyinge har i samarbeid med VDL i Holland gått til innkjøp av avlshingsten Odermus R. Den 13 år gamle hingsten etter Calido/Ramiro Z kommer nå til Sverige for å stå på Flyinge denne sesongen.

– Odermus R er meget interessant med sin spennende sprangavstamning og egne internasjonale meritter. Han er en moderne sportshest med ett utmerket framparti, sier Karl-Henrik Heimdahl, Avlssjef på Flyinge.

Hingsten kommer fra Stal Roelofs i Holland og har allerede en lang avlskarriere bak seg. I føllbeskrivelsen hans fra 2001 står det at Odermus R forbedrer eksteriøret på avkommene, gir en god front og høyreiste typer.

Avkommene hopper også godt og flere har gjort det bra i sporten. Han har for tiden en av Hollands høyeste avlsindekser for nedarving av sprangegenskaper (152).

– Vi er veldig glade for å ha fått Odermus R til Flyinge, og vi har store forventninger til hva han kan bidra med for å komplementere og forbedre svensk sprangavl, sier Karl-Henrik Heimdahl.

Lingh til Sverige
Rett før jul sikret Flyinge seg også en kjent dressurhingst til årets kolleksjon. Karin Offield som har eid Lingh siden 2006 har valgt å ha Lingh stående på Flyinge denne sesongen. KWPN-hingsten Lingh e. Flemmingh/Columbus ligger høyt på FEIs rankingliste og har mange seire på Grand Prix nivå med Edward Gal.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar