Grand Prix-hingst til Helgstrand

Dette innlegget ble publisert 5. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Andreas Helgstrand har sammen med sine sponsorer Lotte og Ole Varner gått til innkjøp av den 11 år gamle hingsten Carabas.

Andreas Helgstrand har anskaffet enda en topphest til sin nye satsning Helgstrand Dressage. Foto: Dansk VarmblodDermed har Andreas Helgstrand sikret seg en hest til de store anledningene og sikter seg inn mot EM i England i år, VM i Kentucky neste år og ikke minst OL i London i 2012, skriver Eurodressage.com.

Ifølge nettstedet har ryktene om et salg versert en stund, men det er først nå at salget har blitt bekreftet.

Holsteinerhingsten Carabas er etter Carnaby/Roberto og debuterte på Grand Prix-nivå i 2007. Ifølge Helgstrand Dressage startet han ti ganger på dette nivået i 2008 med sin tidligere rytter Oliver Luze og oppnådde over 70 prosent i samtlige av startene. Han var konsekvent plassert som nummer en og to hele sesongen. Ekvipasjen vant også Medien Cup Finalen 2008 for unge, lovende hingster i Donaueschingen i Tyskland.

Men Carabas har ikke bare gjort seg gjeldene i sporten, han har også gode avlsresultater å vise til. Han er godkjent for avl av Hannover, Oldenburg, Holstein og Westfalen. Han har stått i avl på det tyske stutteriet Tannenhof og har blitt ansett som deres topphingst. Han har flere kårede sønner, blant annet Carrara og Classic Rock. I 2007 vant Carabas-datteren Cayenne W Unghest VM for 5-åringer.

Helgestrand Dressage har lagt ut video av Andreas som rir Carabas for første gang på sin hjemmeside.

Det var i september i fjor at nyheten kom om at Andreas Helgstrand hadde besluttet å forlate Blue Hors etter syv år ved det velkjente stutteriet for å starte for seg selv.

– Formålet med Helgstrand Dressage A/S er å skape et nytt sted, hvor velutdannede og talentfulle dressurhester kjøpes inn og utdannes det sidste stykke til Grand Prix-nivå, med tanke på videresalg. Jeg vil dermed ikke drive med avl eller unghester, men kun kjøpe og løfte velutdannede og talentfulle hester det siste stykket til Grand Prix. Men jeg vil da sikkert også selge en hest før, hvis den rette kjøper tilbyr en god handel. Jeg gleder meg til å skape et sted, utelukkende med fokus på dressur, sa Helgstrand til Ridehesten.com i september.

Så det er dermed grunn til å tro at avlskarrieren til Carabas vil bli lagt på hyllen inntil videre. Og det blir spennede å se hvor lenge Helgstrand beholder hingsten.

Helgstrand handlet også under PSI-auksjonen tidligere i år hvor han sikret seg en av auksjonens dyreste hester.

Kilde: Helgestrand Dressage, Ridehesten.com og Eurodressage.com.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*