Hallmestere for unghest 2014

Dette innlegget ble publisert 2. november 2014 og innholdet kan være utdatert.
Vinner av 5-åringenes hallmesterskap, Johan Sebastian Gulliksen og Chaloubet (Balou du Rouet/Chapman).
Vinner av 5-åringenes hallmesterskap, Johan Sebastian Gulliksen og Chaloubet (Balou du Rouet/Chapman).


Her er vinnerne av årets innendørs-NM.

4-åringer

Merethe Buer tok like godt første- og andreplassen i 4-årsklassen. Med Excellent van het Schaeck (Figo de Muze ue. Andiamo) ble det seier i HM, akkurat som de tok seieren under finalen i Breeders Open i juli. Ekvipasjen var den eneste som var feilfri etter tre runder. Buer tok også andreplassen i klassen, med Lias Cortina, en norskoppdrettet hoppe etter Heartbeat/Coriano. Tredjeplassen gikk til Marianne Hansen og den norskoppdrettede hoppa Lack of Paint ML (Lisarro/Faschingprinz). Av de seks plasserte i finalen, var fire av disse norskoppdrettede.

5-åringer

12 av de 35 finaleekvipasjene stod med null feil i protokollen etter de to innledende rundene. Sju av disse var norskoppdrettede. Fire av de tolv gikk feilfritt også i tredje runde, og vant gjorde Christine Gjerstad på Erfulja (Quasimodo VD Molendreef/Calvados) foran Stein Endresen på Kady Bessebergs Engas Ninja (Casir Ask/Calato). Merete Rød og Connie Bulls Carpe Diem (Laurin/Animo) tok tredjeplassen foran Nina Braaten og den NV-kårede hingsten BB Lord Dolcetto (Lordanos/Contendro I).

6-åringer

Kun to av de startende var NV-hester. Men det var ingen hindring! Det ble nemlig en gjentakelse av finalen i NBT tidligere i høst, da Johan Sebastian Gulliksen tok seieren på Ida Lyngs vallak, Chaloubet (Balou du Rouet/Chapman). Nr to ble Jonathan Hvalsøe Saul på Libæks Lamentos, mens Nina Braaten tok bronsen med Elle Dorado (Quasimodo/Careful).

Pål Flam på Skjerabergs Larkin.
I HM for Unge Ryttere ble det også suksess for norskoppdrettede hester, da Pål Flam gikk helt til topps på Skjerabergs Larkin, en vallak etter Ladiesdream/Centauer Z som er oppdrettet av Eli Sværi. Inn på fjerdeplassen kom Espen K. Johansen på Shelby, en NV-hoppe etter Stakkato/Zacharias, oppdrettet av Anne Ramberg.