Spenning til siste hinder

Dette innlegget ble publisert 24. august 2013 og innholdet kan være utdatert.
«Bosty» får neppe ti for stil, men hesten hans var ikke borti en eneste bom iløpet av hele EM, og han var en populær vinner.
«Bosty» får neppe ti for stil, men hesten hans var ikke borti en eneste bom iløpet av hele EM, og han var en populær vinner.


En regissør kunne neppe ha gjort det mer nervepirrende – EM-finalen i sprang ble en thriller!

Britiske Ben Maher hadde alle forutsetninger for å bli europamester i det han var den eneste som stod med 0 feil i protokollen inn i finalen etter to runder. Men da Scott Brash og Roger Yves Bost red henholdsvis feilfritt og med én tidsfeil i en særdeles vanskelig første finaleomgang, og Ben Maher pådro seg et riv, ble det mer spennende enn hva man hadde forutsett. Plutselig var Roger Yves Bost i føringen foran Maher og Steve Guerdat.

Tre svært glade menn på pallen.
Tre svært glade menn på pallen.

Steve Guerdat, som lå på tredje plass etter den første runden, fikk svært uventet et stopp i trekombinasjonen – mens Roffe og Casall Ask fikk et riv og endte på den bitre fjerdeplassen. Med to feilfrie runder, en bragd han for øvrig var alene om, red Brash seg opp til tredjeplass. Maher og Bost leverte også feilfrie runder i andre omgang og dermed var medaljene klare – Scott Brash red seg opp fra en tiendeplass før dagens finalerunder og opp til bronse, mens Maher tok sølv og «Bosty» kan kalle seg europamester. På pressekonferansen i etterkant av premieseremonien kom det frem at dette var Bostys første individuelle gullmedalje i et mesterskap. – Før finalen visste jeg at jeg kunne ha to bommer ned og fortsatt være blant topp tre. Jeg fortalte meg selv at jeg skulle gjøre mitt beste – hver dag gjør jeg det samme og rir av glede. Og hesten min gjorde maksimalt for å være feilfri, fortalte den sympatiske franskmannen. – Castle Forbes Myrtille Paoulois (Dollar du Murier/Grand Venuer) har vært veldig fin her på arenaen – mer avslappet ettersom det er større plass og lenger unna publikum. Hun kan være litt vanskelig, men jeg klarer det – det er jobben min. Hun er svært forsiktig, og hjelper meg alltid. Og hun har mye kapasitet, ellers ville hun vel neppe ha hoppet disse hinderne …

Scott Brash og Hello Sanctos red seg opp fra tiendeplass til bronsemedalje.
Scott Brash og Hello Sanctos red seg opp fra tiendeplass til bronsemedalje.

Ben Maher var også svært fornøyd og fleipet med pressen i dag. – Cella (e. Cento/Chin Chin) var fantastisk i dag, det var et dumt hinder å rive, men det var svært bredt og hun ble litt for forsiktig og vi tok av litt for langt unna. Jeg visste det kom til å bli en dyr feil, og hun hoppet en flott andre runde. Jeg la så mye press på Roger som jeg kunne i dag, men han var for god og gratulerer til ham! Cella er mer maskin enn hest, faktisk. Hun er fantastisk. Hun har temperament, men hun vet hvilken jobb hun har. For å være hennes første mesterskap, kunne jeg ikke vært mer glad. Hun har fortsatt litt å lære, og jeg tror hun ble litt trøtt etter alle rundene denne uken, men hun hoppet svært godt i den siste runden. Jeg har mye å takke Jane Clark for, og for å la meg ri henne.

Banebygger Frank Rothenberger satte opp hinderne litt ekstra.
Banebygger Frank Rothenberger satte opp hinderne litt ekstra.

Scott Brash red seg opp fra en tiendeplass og til femte etter den første runden, og så fra femteplass til bronse i den andre finalerunden. – Hesten min (Hello Sanctos e. Quasimodo vd Molendreef/Nabab de Reve) har hoppet fantastisk hele uken, og han har hoppet bedre og bedre for hver dag. Jeg tror det kun er topp hester som kan gjøre det. Det viser bare hvor god han her. Han var gøy å ri i dag! fortalte en fornøyd brite til et svært fornøyd pressekorps som tydeligvis var fornøyd med hva de hadde sett i dette EM.

«Bosty» kan ta med seg et hoppeføll etter Casall Ask hjem, en premie Holsteinerforbundet har gitt vinneren av Europamesterskapet.
«Bosty» kan ta med seg et hoppeføll etter Casall Ask hjem, en premie Holsteinerforbundet har gitt vinneren av Europamesterskapet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*