Finaler i Landschampionatet

Dette innlegget ble publisert 17. august 2013 og innholdet kan være utdatert.

Denne helgen er det duket for finalene i unghestklassene i dressur. 

Camilla Qvistgaard hadde en flott dag på Nes, med blant annet første- og andreplass i 4-årsklassen.
Camilla Qvistgaard hadde en flott dag på Nes, med blant annet første- og andreplass i 4-årsklassen. Her med  vinneren, Kabri-Moon Q.

I alt seksten 4-åringer hadde funnet veien til Nes i Årnes kommune for å delta i lørdagens klasse, hvor Bjarne Nielsen (DK) og Hans Christian Mathisen (DK) dømte de unge håpefulle. Det er JJ Horses, Stall-K og Tailormade Horses som står bak Landschampionatet for unghester i dressur.

Danske Camilla Qvistgaard fikk full uttelling med begge sine 4-årshester i det hun tok første- og andreplass med henholdsvis Kabri-Moon Q (e. BH Silver Moon/Caprimond E.H/Inselkönig) og JJ Fendi (e. Fürst Rosseau/Donnerhall). Kabri-Moon Q er en danskoppdrettet trakehnerhingst som er oppdrettet av Stutteri Q, og nå eies av Stutteri Selsø. Sammen med Camilla oppnådde ekvipasjen 7.5 i skritt, 8 i trav, 8.4 i galopp, 8.5 i ridbarhet og 8.2 i kapasitet. Dette ga en total på 80,625% som holdt til en knapp førsteplass foran JJ Fendi, som fikk 7.2 i skritt, 8.5 i trav, 8 i galopp, 8.5 i ridbarhet og kapasitet. På tredjeplass kom Silje Myhrvold og Fliegend Fee (e. Florencio/His Highness) som oppnådde 8.2 i skritt, 8 i trav og galopp, 7.6 i ridbarhet og 8 i kapasitet.

Marit Delebekk og Zig Zag Højris (e. BH Zavk/BH Romanov)
Marit Delebekk og Zig Zag Højris (e. BH Zavk/BH Romanov)

Blant 5-åringene var det tretten startende, og det var svært tett mellom de tre øverste i toppen – dermed er det duket for spennende finaler på søndag. Vant gjorde Marit Delebekk og Zig Zag Højris (e. BH Zavk/BH Romanov) som oppnådde 79,2%. Nummer to ble Camilla Qvistgaard og JJ Dolce Gabbana (e. Deemster/Riccione) med 78,8%, mens Catharina Lorentzen Lund og Stall-Ks Salice Salentino (e. San Remo/Donnerhall) var hakk i hæl med 78,2%.

Jonas Elvebakk og President's Cubald (e. Tuschinski/Jazz)
Jonas Elvebakk og President’s Cubald (e. Tuschinski/Jazz)

Jonas Elvebakk og President’s Cubald (e. Tuschinski/Jazz) kom nylig hjem fra deltakelse i Unghest-VM. I seksårsklassen på Nes tok de en overlegen seier lørdag med 83,2% foran Camilla Qvistgaard og WS Aurater (e. Aurelio/Diamond). Nummer tre ble Lillian Grepne og Romantico III (e. Riccione/Lanthan) som oppnådde 77,6%.

I 7-årklassen tok Siril Helljesen og Rosenstolz (e. Rotspon/De Niro) en klar seier med 71,369%.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*