Tobajo Pik Disney II avlivet

Dette innlegget ble publisert 3. juli 2013 og innholdet kan være utdatert.
Tobajo Pik Disney II under hingstekåringen i april.
Tobajo Pik Disney II under hingstekåringen i april.


Den 4-årige hingsten brakk beinet på boksen i dag.

Det opplyser eier Lasse Kasparek Frederiksen som forteller at hingsten satte fast bakbeinet  på boksen i dag. Til tross for raske reaksjoner var beinet brukket på to steder og han ble derfor avlivet med en gang.

Tobajo Pik Disney II var helbror til Tobajo Pik Disney I (e. Tobajo Picez/Walt Disney) og hadde en fantastisk start på sin dressurkarriere hos sine eiere. Allerede som føll ble han kjøpt av familien Hestengen, og i Hestengens og Frederiksens eie har hingsten levert resultater på høyde med det aller beste. Han ble tidligere i år kåret i Norsk Varmblod med blant annet to 10-tall for ridbarhet, og han kvalifiserte seg nylig til mellomrunden i DSA. Hingsten er oppdrettet av Tormod Bakke Johnsen som naturlig nok også er preget av dagens hendelse.

Her til aften har vi mistet Tobajo Pik Disney II. Han havde sparket på tremmerne og havde fået sit bagben i klemme. Selv om der blev handlet hurtigt og han kom fri, var benet brækket 2 steder og han blev aflivet med det samme. Disney II nåede trods sine kun 4 år bl.a at blive kåret i Norsk Varmblod hvor han som den eneste nogensinde fik et 10 tal for ridelighed som dressurhingst. Vi er alle meget berørte af situationen og forsøger at komme igennem denne svære tid.  En stor tak til personalet på Strandagergaard som handlede hurtigt og professionelt.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*